Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Και δεύτερο Ταμείο στρατιωτικών βουλιάζει,λόγω ΜΤΣ!

«Χέρι» στον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων ΜΤΣ,ένα ταμείο το οποίο είχαν δημιουργήσει από το 1996 οι αξιωματικοί του Στρατού, που είχαν μάλλον νωρίς προβλέψει το ναυάγιο του ΜΤΣ. Τώρα ανακαλύπτουν ότι ανάμεσα στα σχέδια ενίσχυσης του ΜΤΣ,είναι και η μεταφορά των πόρων του ΕΚΟΕΜΣ! Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ (ΣΥΣΜΕΔ),με έγγραφό του προς την ηγεσία του Πενταγώνου ζητά διευκρινήσεις.

Ο ΕΚΟΕΜΣ, είναι ένα υγιές ταμείο,στο οποίο οι αξιωματικοί του στρατού δίνουν περίπου 20 ευρώ το μήνα. Ιδρύθηκε με τη λογική να ενισχυθούν οικονομικά οι μερισματούχοι του ΜΤΣ που προέρχονται αποκλειστικά από το Στρατό Ξηράς. Ο ΕΚΟΕΜΣ καταβάλει κι αυτός βοήθημα κάθε τρίμηνο (Ιανουάριο-Απρίλιο-Οκτώβριο). Το βοήθημα καταβάλεται ανάλογα με το βαθμό και το χρόνο μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ΕΚΟΕΜΣ αποτελείται από χρηματικά διαθέσιμα του αποθεματικού που βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τρέχοντα χρηματικά διαθέσιμα από καταθέσεις μονάδων και τρίτους στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική Τράπεζα. Διαθέτει επίσης 48.180 μετοχές της ΔΕΗ.
Όλα αυτά η κυβέρνηση ,το Πεντάγωνο και το υπουργείο Οικονομικών για την ακρίβεια,θέλουν.....
να τα πάρουν με το έτσι θέλω και να τα ρίξουν στο ΜΤΣ. Οι εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο αφού:

*Το ΜΤΣ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να καταβάλει μέρισμα ακόμη και για το 2011.
* Η μόνη λύση που έχει προτείνει η ηγεσία του Πενταγώνου είναι να μειωθούν τα μερίσματα από 15 έως 20% και να αυξηθούν οι εισφορές των αξιωματικών κατά 1%. Ένας αξιωματικός στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη καταβάλει κάθε μήνα 85 ευρώ. Τώρα θα πληρώνει περισσότερα χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πάρει πίσω έστω κι ένα ευρώ.

*Το ΕΚΟΕΜΣ, χάνει ότι έχει και δεν έχει και οι αξιωματικοί αισθάνονται το λιγότερο «ριγμένοι» ,αφού ουσιαστικά όσα χρήματα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πάνε χαμένα!

*Τέλος το ΒΕΑ (το βοήθημα που δίνουν στα παιδιά με τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους αξιωματικούς σε μηνιαία βάση) δεν μπορεί πλέον να χορηγηθεί! Για το ΒΕΑ οι αξιωματικοί πληρώνουν κάθε μήνα 110 ευρώ!!!

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan