Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Ζουέλα με προβιά, για μουλάρια και αλέτρι!

απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος
Ο Νίκος Αλέφαντος είναι και πάλι εδώ, στο KatiMagiko.gr, και σας μαθαίνει μπαλίτσα! Μιλάει για την προβιά που έλειπε απ' τον Ζουέλα, υποκλίνεται στις επιλογές Βαλβέρδε και τονίζει ότι στο γήπεδο «γίνεται και γαμώ τις ατμόσφαιρες»!   

• Εγώ είμαι έντιμος. Να τις αφήσουν τις δικαιολογίες οι ΠΑΟΚτσήδες, πάλι για τη διαιτησία, όλο δικαιολογίες. Όταν έχασε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, βγήκα εδώ και τα έχωσα στην ομάδα μου! Δεν είπα κουβέντα για τη διαιτησία! Την κριτική την έκανα στον Ολυμπιακό, μέχρι Τιτίκες είπα 7 παίκτες. Ας πάψουν λοιπόν πάλι τα άλλοθι.
Τον Ουρτάδο τον είδα βελτιωμένο. Καλά έκανε και τον έβαλε ο Βαλβέρδε σέντερ μπακ. Τον ξέρει τον παίκτη από την Ισπανία, πήρε το ρίσκο και του βγήκε. Ο Σαλπιγγίδης δεν τον πέρασε μια φορά. Έπειτα όταν ο Ουρτάδο πήγε στα χαφ, εντάξει, δεν μετείχε πολύ στο παιχνίδι, αλλά στάθηκε πιο καλά από άλλες φορές που είχε φανεί πολύ βαρύς.
• Το δεύτερο που έκανε ο Βαλβέρδε και μου άρεσε ήταν που έβγαλε τον Γιάννη Παπαδόπουλο σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς. Ας είχε δώσει την ασίστ στο γκολ, ο Ολυμπιακός στα χαφ χώλαινε. Παίρνει λοιπόν και δεύτερο ρίσκο ο Βαλβέρδε μετά το πρώτο ρίσκο με τον Ουρτάδο σέντερ μπακ. Και ανεβάζει στα χαφ τον Ισπανό, βγάζει έξω τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και βάζει μέσα δεύτερο πιτσιρικά από τις ακαδημίες, τον Ποτουρίδη! Ο οποίος είναι 2 χρόνια πιο μικρός από τον Φετφατζίδη. Κι έπαιξε μια χαρά, πήρε καλές τοποθετήσεις, δεν είχε πρόβλημα η άμυνα. Βγήκε του Βαλβέρδε και το δεύτερο ρίσκο.
• Η τρίτη κίνηση που μου άρεσε ήταν η αλλαγή του Ρόμενταλ. Ο Δανός καθάρισε το ματς. Ήταν καταπληκτικός. Ανέβασε όλο τον Ολυμπιακό. Πιο κάτω θα πω κι άλλα για τον Ρόμενταλ.
• Το χειρίστηκε πολύ καλά το ματς αυτό ο Βαλβέρδε, ήταν ένα ματς δύσκολο, με έναν ΠΑΟΚ που ερχόταν φορμαρισμένος και έναν Ολυμπιακό που του έλειπαν 4 παικταράδες! Ο Ιμπαγάσα που είναι ο καλύτερος κουμανταδόρος στο πρωτάθλημα. Ο Τοροσίδης που είναι ο καλύτερος μπακ στο πρωτάθλημα. Ο Ραούλ Μπράβο που θυμίζει πια τον παίκτη που ήταν στη Ρεάλ. Και ο Μέλμπεργκ που είναι αξία.
Ως προπονητή του ΠΑΟΚ ο Ισπανός σε ξεφτιλίζει που σου ρίχνει 3-0 με αυτές τις απώλειες! Και με αυτές τις αλχημείες. Ο Ολυμπιακός ήταν παρ’ όλα αυτά δύο ταχύτητες πάνω από τον ΠΑΟΚ και γενικώς καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να παίξει τόσο γρήγορα όσο ο Ολυμπιακός. Και πρόσεξε, με έναν φοβερά πεσμένο Ριέρα. Σαν να ήταν ο 5ος βασικός του Ολυμπιακού που ήταν εκτός γηπέδου…
Εσύ, ρε Ριέρα, πότε δηλαδή θα παίξεις μπάλα, αν δεν παίζεις με αντίπαλο τον Ζουέλα; Με τον Ζουέλα ρε, που η προβιά τού έλειπε! Να τραβάει τα μουλάρια είναι σε κανένα αλέτρι!
Ευτυχώς είχε ξανά ο Ολυμπιακός αυτήν την παικτούρα τον Μιραλάς που απ’ την πρώτη στιγμή που τον είδα είπα «εδώ είμαστε». Τέτοιους παίκτες θέλω, τα προσόντα του τα έχω αναλύσει. Φεύγει αέρας, σπάει μέση, εκτελεί μπαμ-μπαμ, μόνο που έχω πει ότι μου θυμίζει καλπασμό Ρονάλντο, φτάνει!
Εσύ, ρε Χάβο, όταν σου παίρνει τέτοια ρίσκα ο Βαλβέρδε, τι κάνεις; Χάνεις 1-0, τι περιμένεις; Χάνεις ρε. Και παίζεις με έναν Ολυμπιακό πληγωμένο, έχει τόσες απώλειες. Βγάλε τον Φωτάκη ή τον Ίβιτς, βάλε μέσα τον Μουσλίμοβιτς και παίξε 4-3-3 πλέον. Βλέπεις τον Ίβιτς εκνευρισμένο, είναι θέμα χρόνου να την κάνει τη βλακεία και να φάει δεύτερη κίτρινη. Γιατί δεν τον βγάζεις; Μένεις με 10 παίκτες και συνεχίζεις να κοιτάς! Και πότε κάνεις αλλαγές; Αφού φας και το δεύτερο γκολ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ τότε! Είναι αργά.
• Από εκεί και πέρα, ο Βιτόλο ο συνηθισμένος, ο Γκαρσία σε αργούς ρυθμούς, στα σέντερ μπακ ο Τσιρίλο πάλεψε, ο Μαλεζάς «αργοπ...α», ο Βιεϊρίνια δεν τράβηξε, ο Σαλπιγγίδης απαράδεκτος, αν δεν κάνει τη ζημιά με τον Ουρτάδο σέντερ μπακ, τι ψάχνεις μετά. Ο Ίβιτς έκανε έγκλημα με την αποβολή, το πήγε στο σκληρό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αλλά δεν του βγήκε. Διότι ο Ολυμπιακός ήταν κι αυτός ψυχωμένος, βοήθησε και ο κόσμος στο Καραϊσκάκη που ήταν καταπληκτικός. Φέτος είναι δύο ΘΥΡΑ 7 πίσω και από τα δύο πέταλα, γίνεται και γαμώ τις ατμόσφαιρες!
• Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, δεν με έπεισε πάλι. Μία πτώση στο β’ ημίχρονο τρομερή ο Ηρακλής, κρεμάσανε όλοι. Δύο βαριά κορμιά σέντερ μπακ, λάθη επί λαθών, ο Ελευθερόπουλος ό,τι πήγαινε μέσα το έτρωγε. Για τον Ουζουνίδη τι να πω, είναι κατόρθωμα να κερδίζεις 0-2 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, να βρίζουν οι Παναθηναϊκοί τους παίκτες τους και τελικά να… καταφέρνεις να χάσεις 4-2. Αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Σισέ, δεν ξέρω σε ποια βαθμολογική θέση θα ήταν φέτος… Μπορείς να τη βγάζεις όμως συνεχώς με τον Σισέ;
• Πάμε τώρα να απαντήσω κάποιες από τις ερωτήσεις σας. Υπάρχουν κι άλλες, θα προσπαθήσω να τις καλύψω την επόμενη φορά. Καταρχήν, επειδή 1-2 το έγραψαν, ο Μουρίνιο δεν είναι κοντός, ρε. Ο Μουρίνιο είναι 1,76. Εγώ μίλησα για ποκοπίκους! Ο Μουρίνιο είναι μεσαίος στο ύψος. Άλλωστε, τον ανέφερα μαζί με τους μεγάλους προπονητές οι οποίοι ήταν ΟΛΟΙ ή ψηλοί ή μεσαίοι. Κανείς κοντός!
ΚΡΗΤΗ RED, δεν θα άλλαζα τον Ριέρα με τον Φετφατζίδη. Τα άλλα που λες είναι σωστά. Για εμένα ήταν απαράδεκτο ο καλύτερος παίκτης της Δανίας όπως αναδείχτηκε, να είχε δώσει τόσα λίγα μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό. Τον ξέρω τον παίκτη, τον έχω δει στα Μουντιάλ, ήταν παικτάρα. Τι φταίει και εμφανιζόταν σαν χεσμένος στον Ολυμπιακό; Ο Ρόμενταλ που έβλεπα εγώ μέχρι το καλοκαίρι, έπρεπε να έχει χαλάσει κόσμο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι συνέβαινε ίσως με τον προπονητή.
ΓΡΗΓΟΡΗ, έχεις απόλυτο δίκαιο γι’ αυτό που έγραψες για τον Βαλβέρδε. Πράγματι, και ο Όσκαρ και ο Φουστέρ και ο Ουρτάδο δεν μπορώ να πω ότι ήταν οι καλύτερες επιλογές… Εδώ είχε φέρει τον «πεθαμένο» αδελφό του Αλόνσο και τον δοκίμαζε μέρες ατελείωτες στην προετοιμασία…
KOSTAS, όποιος προπονητής βάλει τον Ντιόγο στη θέση του Φουστέρ, πρέπει να συλληφθεί και να απελαθεί! Δεν ξέρει μπάλα ο Ντιόγο λέμε.
Υβ από την Κατερίνη, έχει καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός, δεν θα σου πω τώρα την ιδανική 11άδα γιατί είναι παίκτες που δεν τους έχουμε δει να παίζουν καλά-καλά. Δεν βλέπεις τι γίνεται με τον Ρόμενταλ και τον Πάντελιτς και τον Νέμεθ; Δεν βλέπω πάντως ομάδα φέτος που να έχει καλύτερο υλικό από τον Ολυμπιακό.
Νίκος 7, προπονήσεις του Βαλβέρδε δεν έχω παρακολουθήσει.
ΑΚΗΣ ΚΑΜΕΝΑ, από 4-5 χρονών μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί το ποδόσφαιρο. Όταν ήμουν στο Αμβούργο, έφερναν παιδάκια θυμάμαι 4 χρονών. Όχι σε σοβαρό πρόγραμμα, αλλά να αρχίσει να κλοτσάει λίγο, να αγαπήσει την μπάλα. Από 13 χρονών και πάνω μπορεί να κάνει ακόμα και τα πρώτα εργομετρικά.
Yannis, αμυντικό χαφ γρήγορο θέλει ο Ολυμπιακός.
Τάκης κοντός, σε θυμήθηκα. Το Οτομπιάνκι έμεινε μία μέρα στην Καλλιθέα και το άφησα ύστερα από 25 χρόνια που το είχα. Ήρθε ο γερανός να το πάρει, το φίλησα και το έστειλα. Τώρα έχω ένα Σεϊσέντο. Σ’ ευχαριστώ, είσαι μεγάλος Ολυμπιακός.
Λεωνίδα, ποιους έχω ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα και θα τους ήθελα στον Ολυμπιακό; Για τον Σισέ έχω πει, αλλά δεν μπορείς να τον πάρεις. Μεγάλη ταχύτητα, αθληταράς, εκτελεστής και ψυχάρα. Δεν ντριμπλάρει βέβαια, αλλά ο Ολυμπιακός έχει άλλους να ντριμπλάρουν. Αυτόν που θα ήθελα στον Ολυμπιακό και μπορούμε να τον πάρουμε είναι ο Βιεϊρίνια και ο Σκόκο, μόνο όμως αν αποφασίσει να παίζει σταθερά. Όχι τη μία να παίζει και την άλλη να μην υπάρχει. Ο Σκόκο πάντως έχει ποιότητα και προσωπικότητα.
Kostas77, ο Νέμεθ δεν μπορεί να παίξει εκεί που παίζει ο Φουστέρ. Ούτε φυσικά ο Πάντελιτς. Έχω πει ότι για να παίζει ο Πάντελιτς μαζί με τον Μιραλάς, πρέπει να αλλάξει ο σχηματισμός και να παίζει ο Ολυμπιακός 4-4-2.
ΚΩΣΤΑΣ 7, το καλύτερο αυτήν την εποχή είναι το 4-3-3 στην Ευρώπη. Πρέπει όμως να έχεις τους κατάλληλους παίκτες για να το παίξεις. Θέλεις εξτρέμ σαν Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι, θες φορ σαν Μιραλάς, μα πίσω από τον φορ θέλεις Ριβάλντο στιλ. Όχι Φουστέρ. Και πίσω απ’ τον Ριβάλντο να έχεις 2 χαφάρες γρήγορους, όχι καρούτες.
Panagiotis, σύγκριση μεταξύ Κόκκαλη και Μαρινάκη δεν μπορεί να γίνει, θα είναι άδικο για τον Μαρινάκη που είναι ιδιοκτήτης ολίγων μηνών. Ο Κόκκαλης είναι ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα απ’ όλες τις ομάδες. Δεν είναι μόνο ότι πήρε 12 πρωταθλήματα, είναι και το Καραϊσκάκη που έφτιαξε, είναι και το Ρέντη, είναι και τα γραφεία της ΠΑΕ, έφερε και μεγάλους παίκτες, είδαμε Τζιοβάνι, είδαμε Ριβάλντο, είδαμε Καρεμπέ. Μου έλεγαν ότι τον «έγλειφα», αλλά αλήθειες έλεγα, ο άνθρωπος παρέλαβε έναν διαλυμένο Ολυμπιακό που είχε 9 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και τον έκανε αυτοκράτορα. Και τώρα που τα λέω, τι περιμένω, να με πάρει στον Ολυμπιακό; Αφού έφυγε! Είναι επιτυχία του Κόκκαλη που παρέδωσε την ομάδα σε έναν άλλο γνήσιο Ολυμπιακό όπως είναι ο Μαρινάκης. Γνωστός από τον πατέρα του. Κι αν το πάρει φέτος το πρωτάθλημα, θα είναι επιτυχία προσωπική του Μαρινάκη.
Giorgos90, φοβεροί παίκτες τότε και κακώς που δεν έφτασε ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κρίμα και άδικο. Είχε κάνει λάθος ο Μπάγεβιτς που έβγαλε τον Καραπιάλη και έβαλε τον Αμπονσά, είχε ανέβει όλη η Γιουβέντους μετά από αυτή την αλλαγή. Δεν μπορούσε να στρίψει ο Αμπονσά, τραβάγαμε τα μαλλιά μας.
Γιάτσεκ Γκμοχ, τι παρατσούκλι διάλεξες, ρε. Δεν θέλω να πω την καλύτερη 11άδα όλων των εποχών διότι δεν πρέπει να παίρνουμε παίκτες από διαφορετικές εποχές. Το ποδόσφαιρο έχει αλλαγές. Και να σου πω κάτι; Φόρεσαν τη φανέλα πολλοί μεγάλοι παίκτες και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.
Vaggelis Montreal, ναι πρέπει να έχεις πάει σε σχολή προπονητών. Σε ό,τι αφορά τα άλλα που λες, όλες οι ομοσπονδίες στην Ευρώπη δουλεύουν με εντολές FIFA. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους ξενιτεμένους, σας γουστάρω εσάς ειδικά πολύ.
Χάρη, μιλάς πολύ σωστά για τα λεφτά του Ριέρα και την προσφορά του. Καλός παίκτης, αλλά σαν Αλέφαντος, από την Εσπανιόλ που τον έβλεπα και στη Λίβερπουλ μετά, έχω τη γνώμη τη δική σου. Αυτά τα λεφτά δεν θα τα έδινα! Δεν τον θεωρώ μεγάλο παίκτη. Δεν είναι ταχύτατος, δεν έχει την παρατεταμένη ταχύτητα, δεν έχει σχέση με τον Τζόρτζεβιτς.
Milos, σ’ ευχαριστώ, έχεις δίκαιο για την «τρέλα» μου. Το άλλο που ρωτάς, άσ’ το, είπα δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό.
Teo, ο καλός Σκόκο και όχι ο «μία παίζω-μία δεν παίζω», έχει θέση στον Ολυμπιακό. Μην του πεις όμως «παίξε εξτρέμ και κυνήγα το αντίπαλο μπακ», δεν το έχει.
Louk Tsoup, απάντησα στον Kostas 77, το ίδιο ισχύει για εσένα.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ναι μελλοντικά θα μπορούσε να εξελιχτεί να διαδεχτεί ο Φετφατζίδης τον Ιμπαγάσα στη θέση του.
Κώστας 7, αυτά που έχω αναλύσει λες. Έχεις δίκαιο.
Red Devil, ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά ως παίκτες και ως ομάδα από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ. Αρκεί να αποδώσει ο Ολυμπιακός όπως πρέπει. Αρκεί να μην αυτοκτονεί. Δεν έχει σημασία το πρόγραμμα. Όσο για την Κρήτη και τον Εργοτέλη, δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς. Ήταν λάθος που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε. Έχω πει ότι ο άθλιος αγωνιστικός χώρος ευνοεί πάντα τον αδύναμο.  
ΘΑΝΑΣΗ, τον Γιάννη Κορωνέλο; Όχι και παικταράς. Ήταν καλός προπονητής σε μικρές κατηγορίες, ήταν όμως πολύ συναισθηματικός και είχε κάποια οικογενειακά προβλήματα…
Γεώργιε Ρίζο, Ιμπαγάσα δεν έχει ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε η ΑΕΚ. Μακάρι να μας ερχόταν πιο νέος. Εγώ θέλω από εδώ και πέρα παίκτες στιλ Μιραλάς. Δηλαδή γρήγορους και τεχνίτες. Τέτοιοι παίκτες πρέπει να έρχονται για να ξεσηκώνουν το λαό του Ολυμπιακού, που τον θεωρώ μέσα στους 5 κορυφαίους της Ευρώπης.
• Για το τέλος, να πω τούτο: Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον Μιχάλη Λώλο. Ήταν ο θρύλος των Εξαρχείων. Ήταν η ποδοσφαιρική ζωή των Εξαρχείων. Θα μείνει αξέχαστος.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan