Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πως “βλέπει” η Ν.Δ. το κόμμα της Ντόρας

Πολλούς ενοικιαστές φαίνεται ότι απέκτησε η κεντροδεξιά πολυκατοικία μετά την δημιουργία νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη. Στα ρετιρέ της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαιτέρως καθώς η στρατηγική της νέας δημοκρατίας είναι να απαξιώσουν πλήρως το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.
Ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες έχουν καταλήξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους απέναντι στον νέο πολιτικό φορέα χωρίς να σηκώνουν τους τόνους εμμένοντας σε μια λογική που λέει πως όσο λιγότερο ασχολούνται με το κόμμα της κύριας μπακογιαννη τόσο γρηγορότερα θα απαξιωθεί από την ελληνική κοινωνία. 
Στη Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να ......
αναδείξουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζει η κύρια Μπακογιαννη όπως αυτές περιγράφτηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Μάλιστα τονίζουν το ξεκάθαρο νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό στίγμα το όποιο κινείται και εκφράζεται στη σκληρή γραμμή του κ. Μητσοτάκη και όλων των θέσεων που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα. Πχ. Οι σαρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα της εργασιακές σχέσεις τα ωράρια των αγορών στις σχέσεις μεταξύ των συναλλασσόμενων και στο θέμα της άρσης της νομιμότητας στον δημόσιο τομέα.
Επίσης θέλουν να αναδείξουν ακόμη περισσότερο την στήριξη που παρείχε η κύρια μπακογιαννη στην κυβέρνηση Παπανδρέου δίνοντας του θετική ψήφο για το μνημόνιο, και ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κοινωνία. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι επισήμως χθες η Ρηγίλλης δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο κόμμα ενώ αρκέστηκαν κύκλοι της Ρηγίλλης να δηλώσουν λακωνικά «πως η κ. Μπακογιάννη επαναβεβαίωσε την συμπαράταξη της με τον κ. Παπανδρέου.
Σήμερα άλλωστε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Π. Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κύρια Μπακογιάννη προχωρείς στη δημιουργία νέου κόμματος για λόγους προσωπικού πείσματος σε κάθε περίπτωση η Ρηγίλλης επιμένει ότι το έτερο κόμμα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας θα αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης από την φίλη του κ. Καρατζαφέρη Ντ. Μπακογιάννη καθώς ο ανταγωνισμός για την είσοδο τους στην βουλή θα επιφέρει μοιραίες συγκρούσεις και χτυπήματα κάτω από την ζώνη.
Παράλληλα στην νέα δημοκρατία θεωρούν πως οποία ζημία ήταν να γίνει έγινε σε επίπεδο αυτοδιοίκητων και περιφερειακών εκλογών παρά το γεγονός ότι η νέα δημοκρατία κατάφερε και έκλεισε την ψαλίδα που την χώριζε από το Πασόκ κάτω από πέντε μονάδες. Το επόμενο στοίχημα λένε χαρακτηριστικά από την Ρηγίλλης είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση του κόμματος και ένας ευρύτατος ανασχηματισμός στον κομματικό ιστό ο όποιος θα βοηθήσει την Νέα Δημοκρατία με την ανάδειξη νέων και ικανών πρόσωπων να την επαναφέρουν και πάλι στην εξουσία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan