Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εφαρμογή μετατρέπει «έξυπνο τηλέφωνο» σε φακό

Ο πόλεμος της on line διάθεσης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες κορυφώνεται, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές διεκδικούν και ένα κομμάτι από την πίτα των εκατομμυρίων download.

Παράλληλα, οι εφαρμογές που κατά χιλιάδες αναπτύσσονται καθημερινά, από μεμονωμένους χρήστες, μικρές ομάδες προγραμματιστών ή μεγάλες εταιρείες λογισμικού, αποτελούν και ένα από τα σημαντικότερα όπλα προώθησης κάθε νέας συσκευής, σε άμεση συνάρτηση με το λειτουργικό σύστημα στο οποίο «πατάει».

Στο πλαίσιο αυτό, η Nokia ανακοίνωσε ότι ....
το ηλεκτρονικό της κατάστημα Ovi Store έφτασε τα 3 εκατομμύρια download ημερησίως, παρουσιάζοντας τις εφαρμογές εκείνες που βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης των χρηστών παγκοσμίως.

Ετσι, από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε η φιλανδική εταιρεία ξεκίνησε με το N8 τη διάθεση των νέων Symbian smartphone, η δωρεάν εφαρμογή που έχει κατέβει περισσότερες φορές από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το Q Torch.

Μια απλή όσο όμως και χρηστική εφαρμογή που μετατρέπει τη συσκευή σε φακό. Οσον αφορά τις προς πώληση εφαρμογές, κορυφαίο από πλευράς downloads αναδεικνύεται το παιχνίδι Angry Birds.

Τρίτη δημοφιλέστερη εφαρμογή αναδείχτηκε το Need for Speed Shift HD της αμερικανικής EA Mobile.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan