Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

2.000.000 τηλεφωνήματα τον χρόνο δέχεται το εστιατόριο El Bulli

Ο διάσημος σεφ Ferran Adria του για πολλά χρόνια Νο1 εστιατορίου του κόσμου, El Bulli, έχει κουραστεί να εργάζεται επαγγελματικά ως σεφ, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος .
Ο Adria, του οποίου το τριών-αστεριών Michelin εστιατόριο πρόκειται να κλείσει το 2012, είπε ότι ήταν οι δημόσιες πιέσεις του τρεξίματος ενός εστιατορίου που επηρέασαν την απόφασή του να κλείσει.
«Έχω κουραστεί να έχω την φροντίδα ορισμένων πτυχών της ύπαρξης ενός μέρους που είναι

ανοικτό για το κοινό», είπε.

«Ως εμπορικός εστιάτορας, έχω ορισμένες αρμοδιότητες. Όταν οι άνθρωποι θέσουν επί τάπητος το θέμα των κρατήσεων, πρέπει να δώσω κάποια εξήγηση. "




Ο 48-χρονος σεφ βρισκόταν στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα για την προώθηση της νέας βιογραφίας του από τον Αμερικανό συγγραφέα επισιτισμού Colman Andrews.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ανακοινώθηκε ότι το γνωστό εστιατόριο στη βορειοανατολική Ισπανία, θα κλείσει το 2012 και θα μετατραπεί σε ένα «μη κερδοσκοπικό think-tank της γαστρονομικής δημιουργικότητας», και θα ανοίξει και πάλι το 2014.

Το El Bulli δέχεται σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις για 8.000 θέσεις φαγητού που προσφέρονται κάθε χρόνο.

Ο Adrià είπε ότι το νέο σχήμα θα απομακρύνει την πίεση του να εξηγεί για τις κρατήσεις.

«Σε ένα δημιουργικό ίδρυμα δεν θα πρέπει να το κάνουμε αυτό, διότι δεν θα είναι ανοικτό για το κοινό, ώστε να μπορώ να αφιερώσω όλο το χρόνο μου στη δημιουργικότητα», είπε.

Έχει αναφερθεί ότι ο Adrià θα πουλάει εισιτήρια για φαγητό στο ίδρυμα, μέσω δημοπρασιών, αλλά ο σεφ είπε ότι φοβάται ότι αυτό θα ευνοήσει τους πλούσιους.

«Πολύ λίγοι άνθρωποι θα τρώνε στο ίδρυμα, αλλά δεν θα είναι μόνο θέμα χρημάτων», πρόσθεσε.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan