Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Νικολας Ασιμος - Η μοναδική περίπτωση ενός Καλλιτέχνη ( VIDEO )


Ο Νικολας Ασιμος

ηταν ενας Κοζανίτης συνθέτης και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ και όχι μόνο. Τραγούδησε και πολλά άλλα τραγούδια σε λαϊκό στυλ.Το πραγματικό του επίθετο ήταν Ασημόπουλος. Η Περιπτωση του Νικόλα Ασημου ειναι Μοναδική. Συνελήφθη και Φυλακίστηκε 2 φορές γυρνουσε στα εξαρχεια και ζούσε σαν τον Ρακοσυλέκτη δεν πηγε στον Στρατό και τελικά αυτοκτόνησε.

Διαβάστε την Ιστορία.....

Ο Νικόλας Ασιμος ηταν μία περίπτωση ιδιαίτερα αντισυμβατικού καλλιτέχνη, κυρίως όσον αφορά στον τρόπο ζωής που επέλεξε ο ίδιος για τον εαυτό του. Οι συμπεριφορές του και τα τραγούδια που έγραψε θεωρήθηκαν συχνά προκλητικά. Υπήρξε ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, που ιδεολογικά δεν άνηκε σε κάποιο χώρο. O ίδιος ποτέ δεν αποδέχτηκε την "ταξινόμηση" σε κάποια ιδεολογία. Ο Άσιμος ήταν αρχικά αριστερός. Όμως, απέκτησε αναρχική συνείδηση λίγο αργότερα και στην συνέχεια ξεπέρασε και τους αναρχικούς, καθώς δεν επιθυμούσε να του κολλάνε ταμπέλες.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στην Θεσσαλονίκη ( Οπου και γεννήθηκε απο Κοζανίτες γονείς ) ο Ασημος στα χρόνια της φοιτητικής του ζωής ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο, ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια και τραγουδούσε σε μπουάτ. Συχνά είχε προβλήματα με την αστυνομία: ήταν η περίοδος της Χούντας και της λογοκρισίας που αυτή επιβάλει.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Το 1977 στην Αθήνα οπου και μετακόμισε φυλακίστηκε προσωρινά μαζί με άλλους 5 εκδότες και συγγραφείς. Αποφυλακίστηκαν και οι 5 μετά από πρωτοβουλία του Διονύση Σαββόπουλου.


Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Το 1978 κατατάχτηκε στον στρατό. Ωστόσο δεν υπηρέτησε, αλλά πήρε απαλλαγή στράτευσης καταφέρνοντας να του αναγνωριστεί ότι πάσχει από Σχιζοειδή ψύχωση. Κάτι τέτοιο δεν είχε ωστώσο καμία σχέση με την πραγματικότητα γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του υοθέτησε αυτή την συμπεριφορά γιατί ήταν αντιθέτος προς την στράτευση και απλά ήταν ένα σχέδιο για να την αποφύγει.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Το 1987 κατηγορήθηκε άδικα για το βιασμό μίας κοπέλας στα εξάρχεια και οδηγήθηκε για λίγο στο ψυχιατρείο. Το γεγονός αυτό είχε σημαντικές συνέπειες στη ψυχολογία του Νικόλα Ασημου.

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

στις 17 Μαρτίου του 1988 κρεμάστηκε στο σπίτι του, που ονόμαζε χώρο προετοιμασίας. Πέθανε σε ηλικία περίπου 39 χρόνων.
Επίσης, πληροφορίες λένε ότι είχε φτιάξει ένα είδους ημερολόγιο, στο οποίο κατέγραφε τις τελευταίες 15 ημέρες. Σε αυτές τις 15 ημέρες έψαχνε κάτι που θα του "έδινε" λόγο να ζει. Σε όλες τις ημέρες είχε σημειώσει Χ (δηλαδή ότι δεν έβρισκε) και στην 15η ημέρα σημείωσε επίσης X, όπου και αυτοκτόνησε. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο θάνατός του, η αυτοκτονία του, ήταν σαν προγραμματισμένα.



πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan