Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μαλλιά κουβάρια έγιναν μητέρα και δασκάλα σε εκκλησία του Αιγίου

Ο κακός χαμός έγινε μέσα στην εκκλησία του Αιγίου, όπου είχε πάει την Τρίτη με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Δημητρίου ένα Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα παιδιά την Θεία Λειτουργία αλλά και να κοινωνήσουν μετά το τέλος της.
Η δασκάλα των παιδιών απαγόρευσε σε μερικούς μαθητές να πάνε στον ιερέα για να λάβουν τη θεία κοινωνία. Όταν η μητέρα ενός οκτάχρονου, που βρίσκονταν στην εκκλησία, διαπίστωσε ότι ανάμεσα σε αυτούς που απαγορεύτηκε η μετάληψη ήταν και ο γιος της, έγινε έξαλλη. Τον ρώτησε γιατί, εκείνος υπέδειξε την δασκάλα και η δασκάλα με την σειρά της του αποκάλυψε ότι το παιδί είχε πιει γάλα το πρωί και έτσι απαγορεύονταν να κοινωνήσει.
Η μητέρα, σύμφωνα με ο star.gr, έγινε έξαλλη με την απάντηση. «Είναι μικρό παιδί», της είπε. Ωστόσο η δασκάλα ήταν ανένδοτη. Κουβέντα στην κουβέντα,...
οι τόνοι ανέβηκαν και παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο μέσα στην εκκλησία και μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου ιερέα και των παραβρισκόμενων πιστών.
Το επεισόδιο έληξε προσωρινά, όταν η δασκάλα είπε στην μητέρα ότι και εκείνη εκτελούσε οδηγίες του παπά της εκκλησίας και για αυτό ρώτησε από πριν τα παιδιά εάν είχαν φάει ή πιει κάτι πριν πάνε στην εκκλησία. Το παιδί δεν κοινώνησε, όμως το επεισόδιο είχε και συνέχεια όταν διαπιστώθηκε ότι ο ιερέας δεν είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο και η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στην δασκάλα.
Μετά από όλα αυτά, η μητέρα φέρεται αποφασισμένη να φτάσει το θέμα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κατηγορώντας την δασκάλα για υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα, από την στιγμή που οι ίδιοι οι ιερείς δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να κοινωνήσουν τα μικρά παιδιά ακόμη κι όταν έχουν πιει γάλα!


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan