Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πολύτιμες Πληροφορίες για Έκτακτες Ανάγκες από το…Κινητό σας !!!



Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν σε περιόδους σοβαρών έκτακτων αναγκών. Το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί πραγματικά να είναι Aποταμιευτής Zωής ή ένα Eργαλείο Έκτακτης Ανάγκης για την Επιβίωση. Ελέγξτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό:

1. Έκτακτη Ανάγκη:
Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως για κινητό είναι 112. Εάν βρίσκεστε εκτός από το πεδίο κάλυψης του δικτύου σας και υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη, σχηματίστε 112 και το κινητό θα ψάξει οποιοδήποτε υπάρχον δίκτυο για να καθιερώσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για σας, και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να σχηματιστεί ακόμα κι αν το πληκτρολόγιο είναι κλειδωμένο. Δοκιμάστε το.

2. Κλειδώσατε τα κλειδιά σας στο αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητό σας έχει τηλεχειριστήριο (remote keyless entry);

Αυτό κάποια μέρα μπορεί να είναι εύχρηστο. Καλός λόγος να έχεις κινητό τηλέφωνο: Εάν κλειδώσετε τα κλειδιά σας στο αυτοκίνητο και τα εφεδρικά κλειδιά είναι στο σπίτι, καλέστε κάποιον στο σπίτι στο κινητό του τηλέφωνο από το τηλέφωνό σας. Κρατήστε το κινητό σας τηλέφωνο λιγοστά εκατοστά μακριά από την πόρτα του αυτοκινήτου σας και πείτε στο πρόσωπο που μιλάτε να πατήσει το κουμπί που ξεκλειδώνει κρατώντας το κοντά στο κινητό. Το αυτοκίνητό σας θα ξεκλειδώσει. Γλιτώνει κάποιον από το να σας φέρει τα κλειδιά. Η απόσταση δεν παίζει κανέναν ρόλο. Θα μπορούσατε να είστε εκατοντάδες μίλια μακριά, και εάν μπορείτε να πάρετε κάποιον που έχει το άλλο τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου σας να ξεκλειδώσετε την πόρτα του.
Σημείωση συντάκτη: «Λειτουργεί περίφημα! Το δοκιμάσαμε και ξεκλείδωσε το αυτοκίνητό μας ένα κινητό τηλέφωνο!»

3. Κρυμμένη δύναμη μπαταριών:
Φανταστείτε ότι η μπαταρία του κινητού σας είναι πολύ χαμηλή. Για να ενεργοποιήσετε, πιέστε τα πλήκτρα *3370#

Το κινητό σας θα ξαναξεκινήσει με απόθεμα και η ένδειξη θα παρουσιάσει αύξηση 50% στην μπαταρία.

Αυτό το απόθεμα θα γεμίσει την επόμενη φορά που θα φορτίσετε το κινητό σας.

4. Πώς να θέσετε εκτός λειτουργίας ένα κλεμμένο τηλέφωνο;
Για να ελέγξετε τον αύξοντα αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, πατήστε τα ακόλουθα ψηφία στο τηλέφωνό σας: * # 0 6 #

Α 15 κώδικας ψηφίων θα εμφανιστεί στην οθόνη. Αυτός ο αριθμός είναι μοναδικός. Γράψτε το και κρατήστε το κάπου ασφαλές. Αν το τηλέφωνό σας κλαπεί, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον φορέα παροχής υπηρεσιών και να τους δώσετε αυτό τον κωδικό.

Θα είναι σε θέση έπειτα να μπλοκάρουν το κινητό σας έτσι ακόμα κι αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM, το τηλέφωνό σας θα είναι άχρηστο. Πιθανώς δεν θα ξαναβρείτε το τηλέφωνό σας, αλλά τουλάχιστον ξέρετε ότι αυτοί που το έκλεψαν δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ή να το πουλήσουν. Εάν ο καθένας κάνει αυτό, δεν θα έκλεβαν κινητά τηλέφωνα.

5) ATM – αντιστροφή αριθμού PIN – Καλό να το γνωρίζετε:
Εάν αναγκαζόσαστε από έναν ληστή να αποσύρετε τα χρήματα από μια μηχανή του ATM, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία με την είσοδο του PIN σας αντίστροφα. Για παράδειγμα, εάν ο αριθμός PIN σας είναι 1234, τότε θα υποβάλλατε 4321. Το σύστημα του ATM αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN σας είναι ανάποδα από την κάρτα του ATM που τοποθετήσατε στη μηχανή. Η μηχανή θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά άγνωστο για τον ληστή, η αστυνομία θα είναι εκεί.

Αυτές οι πληροφορίες μεταδόθηκαν πρόσφατα από ένα ραδιόφωνο από ανθρώπους του Εγκληματολογικού, εντούτοις χρησιμοποιούνται σπάνια επειδή οι άνθρωποι ακριβώς δεν ξέρουν το πώς.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan