Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εχουν αφήσει στη μοίρα τους τους ακρίτες μας! Το υπουργείο έκοψε το μοναδικό δρομολόγιο!

Κάποτε τα πλοία ήταν αργοκίνητα και λίγα. Μετά έγιναν πιο γρήγορα και περισσότερα. Ακόμα και σήμερα όμως οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δεν έχουν την πολυτέλεια της άμεσης μετακίνησης, είτε για λόγους ασθένειας, είτε για προσωπικούς τους λόγους.

Εξακολουθούν εν έτει 2010 να μην μπορούν να έχουν το αυτονόητο. Το δικαίωμα να πάρουν το πλοίο, όπως οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας παίρνουν το λεωφορείο και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι κάτοικοι του Καστελόριζου στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει και πάλι να φωνάξουν, να φτάσουν μέχρι τον πρωθυπουργό για να έχουν το δικαίωμα στο αυτονόητο.

Το υπουργείο σταμάτησε την επιχορήγηση του πλοίου Πρωτεύς που διέκοψε τα δρομολόγια που έκανε τρεις φορές την εβδομάδα.

Το πλοίο δεν αντικαταστάθηκε με άλλο και έτσι αυτή τη στιγμή η μόνη... χώρα στην οποία έχουν εύκολη πρόσβαση οι κάτοικοι του νησιού είναι η Τουρκία!

Είναι τραγικό, όμως οι κάτοικοι σε αναζήτηση βασικών ειδών ετοιμάζουν σήμερα... απόβαση στα απέναντι παράλια, στη λαϊκή που γίνεται κάθε εβδομάδα.

Ακόμη πιο τραγικό είναι όμως ότι ούτως ή άλλως οι κάτοικοι για να έχουν καλή επικοινωνία με τη Ρόδο, πρέπει να πάνε πρώτα στην Φετιγέ και από κει να πάρουν πλοίο για την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, καθώς οι Τούρκοι έχουν καλύτερα δρομολόγια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ηµερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που περνούσε τις διακοπές του στο Καστελλόριζο, επειδή δεν µπορούσε να πάει στη Ρόδο ελλείψει συγκοινωνιακού µέσου, αναγκάστηκε να ναυλώσει ταχύπλοο σκάφος για να πάει στην απέναντι τουρκική πόλη κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόµιο του Ντάλαµαν προκειµένου να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει!

Καταζητούμενοι 9 πρωην δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δεν μπορούσαν να πάνε στην ανακρίτρια!

Επρεπε να είναι την περασμένη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας της Ρόδου για μια υπόθεση του Δήμου όμως πλοίο δεν υπήρχε και δεν τα κατάφεραν να πάνε.

'Ετσι, εκδόθηκαν εντάλµατα για την σύλληψή τους. Την επόµενη µέρα, που έγινε το εβδοµαδιαίο δροµολόγιο, έφτασαν στη Ρόδο συνοδεία αστυνοµικών!

Το πιο τραγικό όμως είναι οτι αφού απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς λόγους, δεν μπορούν να επιστρέψουν στο νησί και θα μείνουν στη Ρόδο µέχρι την ερχόµενη Τρίτη έχει, θεού θέλοντος, το µοναδικό δροµολόγιο προς το Καστελλόριζο! 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan