Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το δίληµµα συσπειρώνει το ΠΑΣΟΚ

Γιώργος: «Εχουµε χρέος να µην καταστούµε όµηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Και αν χρειαστεί να µιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει»
Σκληρή επίθεση στη Νέα Δηµοκρατία που «ζητάει και τα ρέστα» ενώ είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνοµιλία που είχε µε στενούς συνεργάτες του προχθές.

Ο Πρωθυπουργός...
ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι αν το αποτέλεσµα των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου συνιστά αποδοκιµασία της κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουµε χρέος να µην καταστούµε όµηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Και αν χρειαστεί να µιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δηµοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Με βάση και τα ευρήµατα από τις πρώτες δηµοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίµου, και οι οποίες δείχνουν ότι το δίληµµα Παπανδρέου έχει επανασυσπειρώσει σε σηµαντικό βαθµό την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και έχει αυξήσει τη διαφορά µε τη Ν.Δ., ο Πρωθυπουργός εµφανίζεται σίγουρος για την ορθότητα της πολιτικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε στις αρχές της εβδοµάδας, να προσδώσει δηλαδή στις εκλογές της επόµενης Κυριακής ουσιαστικά χαρακτήρα δηµοψηφίσµατος για την κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου, που είναι αποφασισµένος να επιµείνει ώς το τέλος και χωρίς ταλαντεύσεις στο δίληµµα που έθεσε τη Δευτέρα στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, θεωρεί ότι η στάση της Νέας Δηµοκρατίας πρέπει να λάβει τη δέουσα απάντηση από τους ίδιους τους πολίτες, στις κάλπες.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός εµφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η υπόθεση της προστασίας της προσπάθειας που κάνει η χώρα για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να ορθοποδήσει, θα φύγει πλέον από την ευθύνη της κυβέρνησης και θα την αναλάβουν οι πολίτες, οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν να υπονοµευθούν οι θυσίες τους και η απόδοση αυτών των θυσιών που είναι ήδη ορατή. «Πιστεύω», ανέφερε, «ότι δεν θα επιτρέψουν σε εκείνους που αφού µας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας, λιποτάκτησαν, να υπονοµεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σηµερινή σταθερότητα αλλά και το οµαλό µέλλον της χώρας».

Στο µεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο Πρωθυπουργός εντείνει το πρόγραµµα των δηµόσιων παρεµβάσεών του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, πραγµατοποιεί την Κυριακή περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη Δευτέρα µεταβαίνει στην Κοζάνη και την προσεχή Τρίτη επισκέπτεται τα Γιάννενα προκειµένου να στηρίξει και προσωπικά την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αργύρη για την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Θα πετύχουµε»
«Μέσα από την κρίση θα πετύχουµε και θα κερδίσουµε το στοίχηµα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, µετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο του «Οχι» στη Θεσσαλονίκη. «Η γνώση του παρελθόντος µας επιβάλλει να διαµορφώσουµε µε τον καλύτερο τρόπο το αύριο της χώρας µας. Η κρίση είναι µια ευκαιρία και µέσα από την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα θα πετύχουµε και θα κερδίσουµε το στοίχηµα», είπε.

ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

µε συνεργάτες του, εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. λέγοντας πως «ζητάνε και τα ρέστα»


«Αφανή συµφέροντα κρύβονται πίσω από τη στάση της Ν.Δ.»

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ λογική που διατύπωσε στη συνέντευξη της Δευτέρας για το διακύβευµα των εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η τακτική της Νέας Δηµοκρατίας να ανακόψει την πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση δεν είναι και τόσο αθώα, αλλά υπηρετεί αφανή, όπως τα χαρακτήρισε, συµφέροντα. Οπως τόνισε στους συνεργάτες του ο κ. Παπανδρέου, η Νέα Δηµοκρατία επιχειρεί να υπονοµεύσει µε κάθε τρόπο την προσπάθεια που γίνεται για την ανάταξη της οικονοµίας και την αποφυγή της χρεοκοπίας. «Τι ζητάει», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, «εβδοµάδες τώρα από τις περιφερειακές εκλογές η Ν.Δ.; Να σταµατήσει η σταθερή µας πορεία προς τα εµπρός, η πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας, η πορεία των µεγάλων αλλαγών». Και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώµη του το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στοχεύοντας στην ανακοπή της πορείας που ακολουθεί η χώρα, επιχειρεί «να εξυπηρετηθούν και αφανή συµφέροντα που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουµε στη χώρα. Ετσι ήθελε να ερµηνεύσει το όποιο αποτέλεσµα.

Ακόµη και µε κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας. Αυτό το κατάλαβαν καλά πλέον οι πολίτες».


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan