Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πρόστιµο 3 εκατ. στον µάνατζερ που δεχόταν εµβάσµατα και από διαιτητές

Πρόστιµο–µαµούθ ύψους 3 εκατ. ευρώ βεβαιώθηκε από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης στον µάνατζερ ποδοσφαίρου Α.Τ., που όπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» διατηρούσε στον τραπεζικό του λογαριασµό αδήλωτες καταθέσεις 26 εκατ. ευρώ.
Οπως προέκυψε από την άρσητου τραπεζικού απορρήτου, τα χρήµατα προέρχονταν είτε από εµβάσµατα αθλητικών παραγόντων είτε από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα, ενώ είχε διαπιστωθεί ότι ποσά στον λογαριασµό κατέθεταν ακόµη και διαιτητές, στοιχείοπου δηµιουργεί υπόνοιες για στηµένα παιχνίδια.

Προ δέκα ηµερών το Σ∆ΟΕ Θεσσαλονίκης απέστειλε στη Ζ’ ∆ΟΥ πορισµατική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι από τα µέχρι σήµερα στοιχεία της έρευνας ο µάνατζερ δεν είχε δηλώσει στην Εφορία χρηµατικό ποσό 2 εκατ. ευρώ, γεγονός που µε τις ειδικές προσαυξήσεις µεταφράζεται σε πρόστιµο 3 εκατ. ευρώ. Πηγές του Σ∆ΟΕ αναφέρουν ότι το ύψος των αδήλωτων καταθέσεών του αναµένεται να φθάσει τα 10 εκατ. ευρώ και τα επιβληθέντα πρόστιµα θα είναι πολλαπλάσια του σηµερινού. Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείται από τις διωκτικές αρχές «κλειδί» για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. .....

Οπως εξηγούν στελέχη του Σ∆ΟΕ, αν ο ατζέντης δεν µπορέσει να πληρώσει τα αστρονοµικά πρόστιµα τότε η υπόθεση θα φθάσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ώστε να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για «µη καταβολή χρεών στο ∆ηµόσιο». Ετσι, θα εξασφαλιστεί δικονοµικός χρόνος, για να διερευνηθούν σοβαρά αδικήµατα εις βάρος του (ξέπλυµα χρήµατος, στηµένοι αγώνες). Επίσης, σηµειώνουν ότι ο µάνατζερ δεν µπορεί να υπαχθεί στο µέτρο της περαίωσης, καθώς έχει δηλώσει αξία ακινήτων µεγαλύτερη από την προβλεπόµενη της φορολογικής ρύθµισης. Ερευνα και για εγκληµατικές πράξεις
Την ποινική διερεύνηση των εγκληµατικών πράξεων που ενδεχοµένως έχουν τελεστεί, ζήτησε ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξήςαπό την Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Αθηνών, στην οποίαπαρέδωσε χτες τον φάκελο µε τα 15 ύποπτα για στοιχηµατισµό παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής. Ο κ. Μπιτσαξής κοινοποίησε τον φάκελο στη ∆ιεύθυνση ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Τα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ, για ταύποπτα παιχνίδια, αφορούν, σύµφωνα µε ανακοίνωση της ΓΓΑ: 4 οµάδες που αγωνίζονταν στη Superleagueτην περίοδο 2009-2010, 8 οµάδες που αγωνίζονταν στη Β’ Εθνική και 1 οµάδα που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική. «Ολα στο φως και όποιος ευθύνεται ναπληρώσει», αναφέρει σε χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΠΟ.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan