Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Φοροφυγάς ο Καρεμπέ

Έγγραφο στις γαλλικές αρχές απέστειλε η εφορία, ζητώντας στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες για όσο καιρό βρισκόταν στην Ελλάδα δεν πλήρωσε ποτέ φόρο για την αμοιβή του από τον Ολυμπιακό.

Ήρθε, έπαιξε αλλά δεν πλήρωσε. Ο λόγος για τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος σύμφωνα με την "Καθημερινή" για όσο καιρό βρισκόταν στην Ελλάδα (2001-2004) δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στην εφορία.
Μετά από έξι χρόνια η εφορία απέστειλε έγγραφο στις γαλλικές φορολογικές αρχές, καθώς ο Καρεμπέ αν και η αμοιβή του ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο που έπαιξε στον Ολυμπιακό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι η εφορία θυμήθηκε μετά από έξι χρόνια τον Κριστιάν Καρεμπέ, οφείλεται στο ότι λόγο της ανάγκης για εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους έχει δημιουργήσει κατάλογο με ξένους ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στη χώρα μας και λάμβαναν υψηλές αμοιβές.
Έστω και αργά αρχίζει ο έλεγχος, καθώς όπως όλα δείχνουν πολλοί από αυτούς δεν είχαν πληρώσει φόρο για τις υπέρογκες αμοιβές τους.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan