Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συνέδριο εξορκιστών στην Πολωνία



Το ετήσιο συνέδριο εξορκιστών λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Βαρσοβία της Πολωνίας, με τον αριθμό των ιερέων που στρέφονται στην “υπηρεσία” αυτή να αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Μόνο στην Πολωνία, η Καθολική Εκκλησία μετρά 100 εξορκιστές το 2010 από 30 που ήταν το 1999.

Ο πατήρ Αντρέιγ, χρόνια εξορκιστής, υποστηρίζει πως οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους και αναζητούν θρησκευτικούς λόγους για τα ψυχολογικά προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Όπως υποστηρίζει ο εν λόγω εξορκιστής είναι πολύ δύσκολο να διαγνώσεις εάν ένας άνθρωπος πάσχει από ψυχιατρικό πρόβλημα ή οι κρίσεις που παθαίνει είναι δουλειά του “εξαποδώ”.

“Ένας καλός τρόπος για να καταλάβουμε εάν ο άνθρωπος αυτός είναι δαιμόνισμένος ή απλώς τρελός είναι να τον πάμε σε μια εκκλησία. Αν αισθανθεί να πνίγεται ή λιποθυμήσει, τότε σημαίνει πως ο Σατανάς δυστυχώς έχει μπει μέσα του”, εξηγεί με καθ'όλα επιστημονικό τρόπο ο πάτερ.

Επιπλέον, μερικοί μπορεί να αρχίσουν να ουρλιάζουν, να φωνάζουν ή να πέφτουν και να χτυπιούνται στο πάτωμα, προσθέτει.

Στο συνέδριο του Σαββατοκύριακου, οι εξορκιστές αναμένεται να βγάλουν απόφαση για να αποστείλουν σημείωμα διαμαρτυρίας στο Hollywood, που τους έχει καταστρέψει το image.

Σύμφωνα με τον πατέρα Αντρέιγ, ένας εξορκιστής πρέπει να είναι ήρεμος και αποστασιοποιημένος από τον άνθρωπο – σατανά, και όχι να εμπλέκεται σε πάλη με τον δαίμονα.

cosmo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan