Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ψάχνοντας το φάρμακο για την αϋπνία


Οι αγελάδες που αρμέγονται τη νύχτα μπορούν να βοηθήσουν!!!

Γερμανική γαλακτοβιομηχανία δίνει τη λύση σε όσους πάσχουν από διαταραχές ύπνου βγάζοντας στην αγορά ένα νέου τύπου γάλα - φάρμακο από αγελάδες που αρμέγονται τη νύχτα.Το βιολογικό ρολόι όλων των θηλαστικών ρυθμίζεται από μία ορμόνη που λέγεται μελατονίνη και σύμφωνα με τους επιστήμονες οι αγελάδες την παράγουν τη νύχτα...

«Αρκετός φωτισμός την μέρα και χαμηλός τη νύχτα είναι οι κατάλληλες συνθήκες για της αγελάδες» δηλώνει στη Guardian ο διευθυντής της γαλακτοβιομηχανίας Milchkristalle Τόνι Γκαν. Εάν αυτές οι συνθήκες δεν τηρούνται οι αγελάδες παθαίνουν σύγχυση και δίνουν γάλα χαμηλό σε μελατονίνη.

Εκτός από το γάλα η εταιρία έχει δημιουργήσει σκόνη με τις ίδιες ιδιότητες η οποία μπορεί να προστεθεί σε κάθε ρόφημα και να καταναλωθεί πριν τον ύπνο. Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της σκόνης αφού επισημαίνουν ότι για να καταπολεμηθούν οι διαταραχές ύπνου χρειάζεται κατανάλωση πολύ μεγάλων ποσοτήτων.

Παράλληλα η γερμανική οργάνωση προστασίας καταναλωτών Esowatch προειδοποιεί πως η σκόνη περιέχει πολύ μικρότερη ποσότητα μελατονίνης από τα ειδικά χάπια που κυκλοφορούν στην αγορά για την καταπολέμηση της αϋπνίας.


newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan