Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οδεύει προς κλείσιμο το νοσοκομείο ′Λοιμωδών′;

Αιχμές κατά της διοίκησης, ότι μεθοδεύει το κλείσιμο του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, αφήνουν οι γιατροί.
Με απόφασή της, η γενική τους συνέλευση προβαίνει σε σοβαρή καταγγελία κατά της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στις οποίες καταλογίζει σειρά γεγονότων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες ότι από κοινού μεθοδεύουν κατά δόλιο τρόπο την αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου.....

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι όντως, όποιος μελετήσει τα καταγγελλόμενα καταλήγει αβίαστα ότι υπάρχει βάση:
'Είναι δυνατόν η διοίκηση να μην επισκευάζει τα καλοριφέρ, ώστε να εξαναγκάσει την εκκένωση του κτιρίου; Είναι δυνατόν να καταργούνται κλινικές με συνοπτικές διαδικασίες ή να γίνεται απόπειρα μετακίνησης γιατρών σε άλλα νοσοκομεία';

Ο κ. Βαρνάβας αναφέρει χαρακτηριστικά: 'Δεν προσδοκούμε αντιδράσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Προσδοκούμε, όμως, πολλά από τους φορείς και εκπροσώπους της περιοχής'.

ΥΠΕ
Πηγές από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια (2η ΥΠΕ) αναφέρουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου.
Υπάρχει - σημειώνουν - εμπλοκή στο κτιριολογικό και πρέπει να γίνουν επαφές με τη νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, το οποίο είναι σε κάκιστη κατάσταση.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan