Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ψάρια... και άγχος


Τι συνδέει τα ψάρια με την καταπολέμηση του στρες;

Αν είστε αγχώδεις, τότε καλό είναι να επιλέγετε τροφές που θα σας βοηθήσουν στην ψυχική σας υγεία. Γνωρίζετε ότι όσοι καταναλώνουν συχνά λιπαρά ψάρια -αλλά και θαλασσινά- μειώνουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν έντονο άγχος και κατάθλιψη; Επίσης, μπορούν να βοηθηθούν και οι ευερέθιστοι! Για αυτό βάλτε στη διατροφή σας, σαρδέλες, σολομό, κολιό κ.α. που είναι εξαιρετικές πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων και ιδιαίτερα DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Έχει αποδειχθεί ότι υψηλά επίπεδα DHA στον οργανισμό συνδέονται με υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, που βοηθάνε, ως νευροδιαβιβαστές, στον περιορισμό του άγχους και την βελτίωση της διάθεσης...

Πρόταση: Σαρδέλες στο φούρνο

Συστατικά
• 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ντοματοχυμός
• ελαιόλαδο
• αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες
1. Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί (η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αλληλοεπικαλύπτονται). Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
2. Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι), το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως.
3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan