Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

To iPad κάνει το πρώτο του λίφτινγκ-Λανσάρει η Apple το iOS 4.2

Το iPad, το οποίο σύμφωνα με στατιστικές μελέτες μπορεί και να υπερισχύσει στον κλάδο των tablets μέχρι και το 2012, έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του σε χώρους εργασίας ή ακόμα και σπίτια ενώ στην Ελλάδα, αν και επισήμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η προμήθειά του, εκτιμάται ότι έχουν πωληθεί περί τις 15.000 συσκευές.

Ακόμα και τόσο νωρίς όμως, η Apple σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο Operating System (λειτουργικό), το οποίο θα είναι μία αναβάθμιση του παλιού.

Το λεγόμενο Apple iOS 4.2, θα προσφέρει πολλά πράγματα στον χρήστη και θα διορθώνει διάφορα "bugs" του προκατόχου του. Θα είναι διαθέσιμο σύντομα αφού η Apple έβγαλε την 1η Νοεμβρίου την Gold Master version, την έκδοση που στοχεύει τους developers.

Οι νέες εφαρμογές και τα λοιπά στοιχεία τα οποία θα διαθέτει είναι αρκετά στον αριθμό:


--iPad συμβατότητα- Το 4.2 λειτουργικό αναβαθμίζει τη συσκευή σε τέτοιο βαθμό ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαύσουν τα στοιχεία που μέχρι τώρα έλειπαν από την ταμπλέτα, αλλά ήταν διαθέσιμα στο iPhone. Multi-tasking, όπως και ένας νέος φάκελος εισερχομένων, ένα κέντρο παιχνιδιών και η δυνατότητα φακέλων.




--Διαφορετικά κουμπιά- Για παράδειγμα η μπάρα του ξεκλειδώματος της συσκευής είναι τώρα μέρος του software το οποίο είναι στη μεγαλύτερη μπάρα του multitasking. Επίσης, το κουμπί της σίγασης θα λειτουργεί και μέσω του switch πάνω στη συσκευή. Τέλος, μπορεί κανείς να "πειράξει" και τη φωτεινότητα του iPad, μέσω του multitasking bar.



--In-Page Search- Το Safari μπορεί να κάνει αυτή την απλή αλλά συνάμα και συνήθως παραβλεπούμενη εργασία της αναζήτησης μέσα σε μία ιστοσελίδα.



--Περισσότερα video μέσω των iTunes



-- "Μου αρέσει" και "Δε μου αρέσει" κουμπιά για το YouTube.



--Υπηρεσία γονικής συναίνεσης



--Υποστήριξη για MIDI αρχεία

--Αλλαγή της έντασης του ringtone για το iPhone.



Όπως παρατηρεί ο καθένας, άλλες είναι μικρές, άλλες μεγάλες οι αλλαγές του νέου iOS. Το σίγουρο είναι πως διορθώνονται πολλά πράγματα αλλά και προστίθενται άλλα τα οποία πολλοί χρήστες παγκοσμίως επιθυμούσαν.

Και εις ανώτερα!

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan