Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Έτσι γίνονται οι δημόσιες σχέσεις.


1.000.000 ευρώ επιδότηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ!

(Στην φωτογραφία η επιστολή του γενικού διευθυντή του ΠαΣοΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου προς τον νομάρχη Αθηνών κ. Ι. Σγουρό με την οποία του ζητεί 1 εκατ. ευρώ ως συμβολή της Νομαρχίας στη διοργάνωση του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οι σοσιαλιστές από 140 χώρες, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια!! και θα συζητήσουν για τις κλιματικές αλλαγές, την παγκόσμια οικονομία, την εδραίωση της ειρήνης και πολλά άλλα θέματα)!!!

Kάντε κλίκ στο έγγραφο φωτιά για μεγένθυση!

Δείτε τι αναφέρει το ΒΗΜΑ στις 22/6/08.

Τη συνδρομή της Νομαρχίας Αθηνών με 1.000.000 ευρώ ζήτησε το ΠαΣοΚ για να καλύψει μέρος των εξόδων του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Το έγγραφο της Χαριλάου Τρικούπη και το ποσό που τελικώς εγκρίθηκε. Πόσο θα κοστίσει η διαμονή των συνέδρων σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα

Μία εβδομάδα μετά την εξόρμηση κατά της ακρίβειας, το ΠαΣοΚ θα εξορμήσει στο... Λαγονήσι. Εκεί, στο πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διοργανώσει, το προσεχές Σαββατοκύριακο, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, το συνέδριο αυτό, κατά το οποίο σε 318 πολυτελή δωμάτια, αλλά και σε 25 ανεξάρτητες βίλες με ατομική πισίνα, θα φιλοξενηθούν πολλοί σύνεδροι (ενίοτε και μετά συνοδών...), θα στοιχίσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Πού θα βρεθούν όμως τα χρήματα αυτά; Ενα μέρος του ποσού θα το καταβάλει το ίδιο το ΠαΣοΚ, ως φιλοξενών κόμμα και το υπόλοιπο θα το καλύψει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Επειδή όμως το ΠαΣοΚ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, «βγήκε στη γύρα» για χορηγούς. Και επειδή στην Ελλάδα η δημόσια επιχορήγηση αποτελεί σταθερή αξία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε (μεταξύ άλλων) και στη Νομαρχία Αθηνών, ζητώντας ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ. Τελικώς, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τα μισά.

* Το κόστος της φιλοξενίας

Στο Συνέδριο, το οποίο θα είναι εκλογικό - θα εκλέξει δηλαδή νέο πρόεδρο ή θα επανεκλέξει ως πρόεδρο της Διεθνούς τον κ. Γ. Παπανδρέου - έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 700 σύνεδροι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, αρχηγοί και αντιπροσωπείες κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές, από 140 χώρες. Ορισμένοι, όπως οι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, θα φιλοξενηθούν στο πολυτελές συγκρότημα Grand Resort Lagonissi στο οποίο το κόστος των δωματίων ξεκινάει από 520 ή 815 ευρώ τη βραδιά και φτάνει ως τετραψήφιο αριθμό ευρώ (θεωρείται βέβαιο πάντως ότι η διεύθυνσή του θα κάνει ειδικές τιμές για τους Σοσιαλιστές). Αλλοι σύνεδροι αναμένεται να φιλοξενηθούν σε φθηνότερα παραλιακά ξενοδοχεία, τα οποία δεν ανακοινώνονται για λόγους ασφαλείας.

Το ΠαΣοΚ, διά του γενικού διευθυντή του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, θεωρεί ότι η συγκέντρωση των Σοσιαλιστών στην Αθήνα «προβάλλει αναμφισβήτητα τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο» και ότι τα θέματα που θα συζητηθούν είναι αυτά που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τους πολίτες όλου του κόσμου, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται οι κλιματικές αλλαγές, η μετανάστευση, το πρόβλημα των τροφίμων, η ακρίβεια, η αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, οι συγκρούσεις στον κόσμο, αλλά και η επιστροφή στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ετσι, το πρόβλημα των τροφίμων και η ακρίβεια θα συζητηθούν... εξαντλητικά στο πολυτελέστερο ίσως θερινό ξενοδοχειακό συγκρότημα της χώρας!

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος άρχισε να αναζητεί από διάφορους φορείς οικονομική υποστήριξη. Πρώτα απ' όλα στράφηκε προς τη Νομαρχία Αθηνών, με το σκεπτικό ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται εντός των ορίων της νομαρχίας αυτής: «Αν γινόταν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, θα αναζητούσαμε χρήματα από τον νομάρχη εκείνης της περιοχής» δηλώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Με επιστολή του, στις 30 Μαΐου του 2008, προς τον νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, ο κ. Σπυρόπουλος ζητεί ένα εκατομμύριο ευρώ, σημειώνοντας ότι «η οικονομική συμβολή σας θα συμβάλει στην πραγματοποίηση, με απόλυτη επιτυχία, όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων του Συνεδρίου». Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ ζήτησε από τη Νομαρχία Αθηνών «να εξετάσει τη συμβολή της Νομαρχίας με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000)» όπως ακριβώς αναγράφεται στην επιστολή.

Το οικονομικό αυτό αίτημα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Νομαρχία Αθηνών. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κ. Κ. Μαρκέτης τάχθηκε αμέσως εναντίον αυτού του αιτήματος. Ο κ. Σ. Λυκούδης από τον Συνασπισμό απείχε, ενώ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Δαλακούρας συμφώνησε στην ενίσχυση του Συνεδρίου, αλλά αντιπρότεινε αντί να δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ να δοθούν μόνον 100.000 ευρώ και να στηθεί ένα περίπτερο. Η ελεγχόμενη από το ΠαΣοΚ πλειοψηφία ενέκρινε τελικώς το ποσό των 500.000 ευρώ και την εγκατάσταση περιπτέρου στον χώρο του Συνεδρίου. Ο νομάρχης κ. Σγουρός τόνισε: «Το συνέδριο αυτό θα προβάλει διεθνώς την πατρίδα μας και θα μας βοηθήσει ως χώρα στην κρίσιμη διεθνή συγκυρία που ζούμε, καθώς πολύ σπάνια συγκεντρώνονται σε ένα μέρος τόσοι πολλοί ηγέτες παγκοσμίου κύρους για να συζητήσουν για αυτά τα σοβαρά ζητήματα». Την απόφαση της Νομαρχίας επικρότησε ο κ. Σπυρόπουλος, παρ' όλο που ζητούσε τα διπλά. Με το μισό εκατομμύριο ευρώ βρέθηκε ο πρώτος οικονομικός υποστηρικτής του συνεδρίου των Σοσιαλιστών. Ενας όμως αρκούσε; Οχι βεβαίως.

* Το δούναι και λαβείν

Ο γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ απευθύνθηκε και σε μέλη της... κυβέρνησης, συγκεκριμένα στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Σπηλιωτόπουλο και στον υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη. Ο μεν κ. Λιάπης υποσχέθηκε περίπτερο, αλλά και ελεύθερη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους, με παράταση μάλιστα του ωραρίου τους, ο δε κ. Σπηλιωτόπουλος άρπαξε την ευκαιρία και ζήτησε και αυτός να είναι ομιλητής στους Σοσιαλιστές, προσφέροντάς τους μάλιστα και σουβενίρ από την Ελλάδα.

Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Το ΠαΣοΚ θα δώσει με τη λήξη του Συνεδρίου όλα τα οικονομικά στοιχεία και τα έξοδα που του αναλογούν θα τα πληρώσει με χρήματα από την κρατική επιχορήγηση. Το υπόλοιπο του λογαριασμού θα το πληρώσει ο Οργανωτικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα - αυτός έχει άλλωστε τυπικά την ευθύνη για τη διοργάνωση.

Οι Σοσιαλιστές όμως που μετέχουν σε τέτοιας εμβέλειας συνέδρια ακολουθούν ορισμένους κανόνες. Τα έξοδα μετάβασής τους και παραμονής τους τα πληρώνουν, λένε, οι ίδιοι. Οχι οι ίδιοι ακριβώς, αλλά τα σοσιαλιστικά κόμματα που εκπροσωπούν, όπως έγινε και στο 22ο Συνέδριο που είχε συγκληθεί το 2003 στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Για τρεις ημέρες η «καρδιά των Σοσιαλιστών» θα χτυπά στην Αθήνα ή έστω στην παραλιακή. Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, στο Συνέδριο στο Λαγονήσι (και εν συνεχεία στο δείπνο που θα παρατεθεί στους συνέδρους από τον κ. Παπανδρέου στο Λαύριο), έχουν ως τώρα δηλώσει ότι θα παραστούν ο πρόεδρος της Παραγουάης κ. Φερνάντο Λούγο, ο πρόεδρος του Ιράκ κ. Τζαλάλ Ταλαμπανί, οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας κ. Φέρεντς Γκιουρτσάνι και της Σλοβακίας κ. Ρόμπερτ Φίτσο, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς, ο πρώην πρωθυπουργός και σήμερα υπουργός Αμυνας του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ, ο πρώην πρόεδρος της Χιλής κ. Ρικάρντο Λάγος, ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (κόμμα της δολοφονηθείσης συζύγου του, Μπεναζίρ Μπούτο) κ. Μ. Ζαρντάρι, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας κ. Βάλτερ Βελτρόνι, ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Φρανσουά Ολάντ (αλλά όχι και η πρώην σύντροφός του και υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στις τελευταίες εκλογές κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ), η κυρία Μόνα Σαλίν, πρόεδρος του σουηδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Γκόραν Πέρσον πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, ο κ. Ντ. Νιρόφοφ, πρόεδρος του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και πρόεδρος της Ανω Δούμας, οι κκ. Βάσος Λυσσαρίδης και Ι. Ομήρου από την κυπριακή ΕΔΕΚ και ίσως, για πρώτη φορά σε συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ως ειδικοί παρατηρητές, καθώς και πολλοί άλλοι, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους ως την προσεχή Τετάρτη.

Στο πρόγραμμα, πέραν των αρχαιολογικών χώρων, περιλαμβάνεται και ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αφού ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι Σοσιαλιστές θα είναι και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Spa και βόλτες με γιοτ για τους σοσιαλιστές

Περιττό να πούμε σε τι περιβάλλον χλιδής θα περάσουν το Σαββατοκύριακό τους στο Grand Resort Lagonissi οι απανταχού... σοσιαλιστές του πλανήτη. Οι ένοικοι μπορούν να έχουν προσωπικό μπάτλερ ή γυμναστή, να δειπνήσουν στο δωμάτιο με ιδιωτικό σεφ, να κάνουν ντους ατμού, να χρησιμοποιήσουν τα πανάκριβα καλλυντικά και είδη περιποίησης Bulgari, καθώς και τα τηλεχειριζόμενα κρεβάτια, να νοικιάσουν γιοτ για μια βόλτα στα ανοιχτά ή να απολαύσουν το υπέροχο spa. Για τους λάτρεις του υψηλής ποιότητας φαγητού υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογών, ενώ όσοι αρέσκονται σε πιο δυναμικές καταστάσεις, με δυνατή μουσική υπό το φως του φεγγαριού, μπορούν να επιλέξουν το κλαμπ-ρέστοραν στο άκρο της χερσονήσου, όπου βρίσκεται το υπερπολυτελές ξενοδοχείο.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan