Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

O Έλληνας Οδηγός

από την gazzela
O Έλληνας Οδηγός
Ο Έλληνας οδηγός είναι ένα φαινόμενο το οποίο προκαλεί την εξέταση του από κοινωνιολογικής, ψυχολογικής, ηθικής και πολιτιστικής άποψης.

Ο Έλληνας οδηγός ορίζεται αρχικά ως το άτομο που ενίοτε ξεκινάει να οδηγεί πρίν την ενηλικίωσή του, παίρνει το δίπλωμά του γύρω στην ενηλικίωσή του επί τo πλείστον με λάδωμα στην εξέταση, οδηγεί μιλώντας στο κινητό του, ή ακόμα χειρότερα γράφοντας sms και εννοείται πως στην έσχατη γεροντική του ηλικία εξακολουθεί να σπέρνει τον τρόμο στους συνανθρώπους του, αφού δε λέει να σταματήσει να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του.
Ο Έλληνας οδηγός : ( ακολουθούν μερικές απο τις πιο συνηθισμένες απαράδεκτες οδικές συμπεριφορές )

-         Ξέρει μόνον αυτός να οδηγεί και κανείς άλλος.

-         Όταν τρακάρει έχει πάντα δίκιο.

-         Δεν αφήνει ποτέ τον άλλον να περάσει. Προχωράει ακόμα κι αν σταματήσει στην ουρά ύστερα από μισό μέτρο.

-         Οι πεζοί είναι ενοχλητικοί και δεν τους αφήνει ποτέ να έχουν προτεραιότητα. Ώρες ώρες φαίνεται σα να θέλει να τους πατήσει και να ησυχάσει.

-         Ηλικιωμένοι με μπαστούνια και μητέρες με καρότσια είναι ακόμα πιο αργοί πεζοί , και τον εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο.


-         Βλαστημάει τους πάντες για ψύλλου πήδημα (αλλά μέσα από το αυτοκίνητό του με κλειδωμένη την πόρτα και μάλλον και το παράθυρο).


-         Κορνάρει με λύσσα πάλι για ψύλλου πήδημα ( Βασικά μάλλον έχει τόσα νεύρα επειδή κάποιος πηδάει τη γυναίκα του αλλά τα αυτιά των άλλων δεν φταίνε).

-         Συνήθως μέσα στο αυτοκίνητο κάνει πολλές από τις ανάγκες του : Τρώει, πίνει, καπνίζει ,τσακώνεται, κάνει σεξ, σκαλίζει τη μύτη του και κάνει μπαλάκια με τις μύξες του( όταν όμως τον δεί κανένα μάτι σφυράει κάνοντας τον αδιάφορο)…


-         Οδηγεί συνήθως με το ένα χέρι έξω από το αμάξι για να μπορεί μάλλον να κάνει άμεσα χειρονομίες ( Μούτζες. Κωλοδάχτυλα κλπ).

-         Ακούει κλαρίνα στη διαπασών ( για να μην το συγκεκριμενοποιήσω ακούει ενοχλητική μουσική γενικώς τόσο δυνατά που τρίζει όλο το σύμπαν) ,φοράει εξάτμιση διαστημοπλοίου και αεροτομή από F16 52 Block στο αυτοκίνητο του.


-         Κατά καιρούς σαχλά παιχνίδια στολίζουν το πίσω κάθισμα ή το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του τα οποία αγοράζει από φανάρια και πανηγύρια ( Ακόμα ζαλίζεται το Υποσυνείδητό μου από εκείνα τα σκυλάκια που κουνούσαν το λαιμό τους πάνω κάτω).

-         «Μπαμπά μην τρέχεις» κολλημένο στην Corolla από το 1983 κι ας έχει γίνει ο Κανακάρης τώρα 30 χρονών και συρφετός από μπιχλιμπίδια κρεμασμένα στον καθρέφτη του οδηγού-(οδηγός οικογενειάρχης) ή 145 αρκούδια στοιβαγμένα στο πίσω τζάμι -(οδηγός ανοργασμική δεσποινίς)


-         Παρουσία χαρτιού υγείας στο ντουλαπάκι αυτοκινήτου για χέσιμο στο πάρκινγκ Εθνικής Οδού ( γιατί άνθρωποι είμαστε δεν ξέρεις ποτέ που θα σε κόψει).

-         Περνάει πάντα με φανάρι που μόλις άλλαξε από πορτοκαλί σε κόκκινο και κλείνει φυσικά το άλλο ρεύμα με το οποίο διασταυρώνεται ο δρόμος του, αλλά φυσικά ακόμα μια φορά έχει δίκιο.


-         Έχει αμάξι που το χρωστάει κατά το 95 % στις τράπεζες και το έχει διαιρέσει δια του 3 στην άδεια για να το δικαιολογήσει στην εφορία, αλλά όταν περνάει δίπλα κανένας κοινός θνητός με κανένα κοινό αυτοκίνητο πόλεως τον κοιτάει υποτιμητικά.

-         Εννοείται πως πάει ανάποδα σε όλους τους δρόμους. Υποστηρίζει πως οι μονόδρομοι δεν θα έπρεπε να ισχύουν στην Ελλάδα. Εδώ ισχυρίζεται πως είναι η χώρα της Δημοκρατίας και ο καθένας πρέπει να πηγαίνει όπου γουστάρει. Μπάμ ! Τροχαίο.

-         Ανούσιες ταμπέλες όπως απαγορεύεται το παρκινγκ, προσοχή σχολείο, μην παρκάρετε εξαιρείται αναπηρικό όχημα κι άλλα τέτοια φυσικά και δεν τα λαμβάνει υπόψιν του, μιας και όπου βρεί τόπο αφήνει το αμάξι του ( γνωστή σύγχυση του Έλληνα, μπερδεύει μια θέση παρκαρίσματος με μια θέση στον Ήλιο).

-         Χρησιμοποιεί λάθος οχήματα και με λάθος τρόπους.(πχ. Παίρνει Ηummer και κυκλοφορεί στου Ψυρρη και Porsche και κυκλοφορεί σε χωριό της Λάρισας ). Πρίν δε ανέβει και η τιμή της βενζίνης έπαιρνε το αυτοκίνητό του ακόμα και για απόσταση 20 μέτρων.



-         Οι γυναίκες είναι ακόμη πιο επικίνδυνες, μιας και δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα βασικές προυποθέσεις της οδήγησης όπως : Τη διαδικασία του παρκαρίσματος, το φλάς, τη χρήση του καθρέφτη και φυσικά τα αλάρμ. Όταν όμως οδηγούν με κολλημένα τα μούτρα τους πάνω στο τιμόνι είναι τόσο χαριτωμένες ..ε ;…

-         Ενίοτε πίνει και λίγο παραπάνω και αντί το άγχος του να είναι η ασφαλειά του, εκείνος ανησυχεί μην πέσει σε αλκοτέστ και φάει κλίση!

-         Όταν προσπερνάει σε δρόμο που φυσικά απαγορεύεται και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα παραδόξως νιώθει πολύ μάγκας.


-         Βάζει το παιδί του στο κάθισμα του συνοδηγού και ακόμα χειρότερα στο κάθισμα του οδηγού πάνω στα πόδια του!!!!!!!!!!!!! Ανεπίτρεπτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-         Κάπου εδώ μας κόβεται το χιούμορ !



Οδηγείτε προσεκτικά και συμμορφωθείτε με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μην αποσπάστε την ώρα που οδηγείτε. Μην οδηγείτε υπο την επήρεια αλκοόλ. Μην χρησιμοποιείτε τα κινητά σας τηλέφωνα και πάντοτε χρησιμοποιείτε τα ειδικά καθίσματα για τα παιδιά στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου. Φοράτε τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος σας. Σώζουν ζωές.
gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan