Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τι λέει ο Κ.Καραμανλής για τις εξελίξεις.


"Προβληματισμένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του, τις τελευταίες μέρες, με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.

Παρά τις παροτρύνσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για το διάστημα της διακυβέρνησής του, ώστε να αφαιρεθεί το σχετικό «βάρος» από τους ώμους του διαδόχου του, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί πως μόνο ο ίδιος θα επιλέξει το χρόνο και τον τρόπο της τοποθέτησής του. Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει: «θα μιλήσω οπωσδήποτε εφ’ όλης της ύλης όμως και όχι μόνο για την οικονομία».

Ο χρόνος άλλωστε φαίνεται να δουλεύει υπέρ του, καθώς...
η αυτοκριτική του κ. Παπακωνσταντίνου ότι άργησε να πάρει μέτρα, οι συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος για το διάστημα της νέας διακυβέρνησης και η υστέρηση στα δημόσια έσοδα, καταρρίπτουν τη θεωρία για «όλα φταίει η ΝΔ» και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι περίπλοκο.

Για την κατάσταση της οικονομίας επίσης, όπως είναι αναμενόμενο, δεν είναι αισιόδοξος, ενώ δεν αποκλείει προσφυγή στις κάλπες, παρότι δικαιώθηκε για την εκτίμησή του περί «μπλόφας» του Γ. Παπανδρέου με το «δίλημμα». Πραγματικά «οικουμενική κυβέρνηση» όμως (με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων ή της ΝΔ έστω), δεν θεωρεί πιθανό να σχηματιστεί.

Όσον αφορά στην - υπό τον Αντώνη Σαμαρά - αξιωματική αντιπολίτευση, πιστεύει ότι με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς θα ανακάμπτει συνεχώς στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και ότι θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική διακυβέρνησης η πρόταση της ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως θεωρεί ότι δεν θα είναι ασήμαντη η δύναμη του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, για την οποία προβλέπει ότι θα εισέλθει στη Βουλή όταν γίνουν εκλογές.

Αυτό που κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ. Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρών στην πολιτική ζωή, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να «ιδιωτεύσει».

star.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan