Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τι λένε τα άστρα… για τον Ηλία Ψινάκη - (μη γελάτε ρε )

Εδώ και αρκετό καιρό ο Ηλίας Ψινάκης φλέρταρε με την πολιτική η αν προτιμάτε κάποιοι πολιτικοί φλέρταραν με τον Ψινάκη. Και αν υπάρχουν απορίες για το «τι γυρεύει τέτοια ώρα ο ψαράς μέσα στη χώρα» ο γενέθλιος χάρτης του είναι αρκετά αποκαλυπτικός. Το τετράγωνο του Ήλιου του στον Κριό με τη Δήμητρα στον Καρκίνο δείχνει ότι ενδιαφέρεται ουσιαστικά για κοινωνικά και πολιτικά θέματα και από αυτήν την άποψη η θητεία του στο Δήμο Αθηναίων δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ματαιόδοξο καπρίτσιο.
Από ότι φαίνεται η σύνοδος της προχωρημένης Δήμητρας με τον γενέθλιο Ουρανό έκαμψε τις επιφυλάξεις του και τον έριξε στο ...κίνημα. Σε πείσμα των απανταχού «σοβαρών» ο Ηλίας Ψινάκης μπήκε με τα τσαρούχια η μάλλον με τα χειροποίητα flamenco του στο Δήμο Αθηναίων και ήδη ανασκουμπώνεται για να δώσει στην πρωτεύουσα μια ιδιαίτερη λάμψη. Μάλιστα ο «συνδικαλιζόμενος» Άρης του στον Υδροχόο θα βρει μια καλή ευκαιρία να βγάλει το ...μένος του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, όχι βέβαια χωρίς αντιδράσεις. Αν κρίνω από την αντίθεση του Άρη με τη Σελήνη στο χάρτη της τρέχουσας Ηλιακής επιστροφής μέχρι τον Απρίλιο του 2011 δεν θα λείψουν τα ...
μαλλιοτραβήγματα ιδιαίτερα με γυναίκες συμβούλους.
Κριός με Σελήνη στον Τοξότη και μια χαρακτηριστική αντίθεση Ερμή Δία που «ευθύνεται» για το γλαφυρό, χιουμοριστικό και συχνά πληθωρικό τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, ίσως να δίνει την εντύπωση ενός εκκεντρικού εστέτ, απρόσβλητου από τη μιζέρια και τη «σκοτεινιά» της καθημερινότητας. Και η ανοικτή αντίθεση του Δία με τον Ήλιο του συμφωνεί και επαυξάνει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ωστόσο πίσω από την φλόγα και την εξωστρέφεια των Φώτων του και την «ελαφρότητα» του Δία κρύβεται μια εξαιρετική ευαισθησία που υπογραμμίζεται από την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και την πιθανή σύνοδο της Σελήνης με τον Κρόνο. Η επαφή των δύο συναισθηματικών δεικτών με τους πλέον «βαρείς» πλανήτες προδίδει έναν «συννεφιασμένο» εσωτερικό κόσμο και μια πίκρα από απογοητεύσεις και πληγές του παρελθόντος. Μάλιστα, η αστρική Αφροδίτη του σε σύνοδο με τον Ουρανό παραπέμπει όχι μόνον σε σεξουαλικές ιδιαιτερότητες αλλά και σε extreme βιώματα που έχουν διαμορφώσει μια περίπλοκη ψυχολογία. Ουσιαστικά, ο Ηλίας Ψινάκης έχει υιοθετήσει μια σχετικά προκλητική δημόσια εικόνα για να προστατευθεί από τους ...βαρβάρους.
Όσον αφορά τα νέα του καθήκοντα, το μεγαλύτερο «στοίχημα» για τον ίδιο είναι η προσέλκυση τουριστών και Vip’s αλλά και η ανάδειξη των Αθηνών σε μια «πνευματική» πρωτεύουσα με παράλληλες εφαρμογές σε όλα τα επίπεδα της γνώσης. Και το πρώτο γίνεται σίγουρα πιο εύκολο από τη θέση του γενέθλιου Δία του στο Ζυγό, για το δεύτερο όμως θα χρειαστεί να δώσει μάχες ακόμη και με εκείνους που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τον υποστηρίξουν. Ο μεγάλος ...καημός που έχει για την γνώση και την παιδεία-κληρονομιά της γενέθλιας θέσης του Κρόνου στον Τοξότη-μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη θεσμοθέτηση σεμιναριακών κύκλων η ακόμη και σχολείων για τους Αθηναίους που θα ήθελαν να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Όλα αυτά βέβαια αν παραμείνει στο πόστο του. Γιατί μια πολιτική θέση που κατακτάται με τις ευλογίες του Ουρανού χαρακτηρίζεται συνήθως από τις εγγενείς ανατρεπτικές ιδιότητες του πλανήτη. Όπερ σημαίνει ... Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει...
Η περίοδος-κλειδί για τον Ηλία Ψινάκη είναι από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι την άνοιξη του 2012, όπου οι δύο «μεγάλοι» του ζωδιακού (Ο Δίας και ο Κρόνος για να ακριβολογήσω) θα πέσουν πάνω στον Ήλιο του, απαιτώντας ο καθένας το δικό του μερτικό. Οι πιέσεις θα είναι πολλές, ανάλογες όμως θα είναι και οι ευκαιρίες του. Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι ο Άρης, ο οποίος στο χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής του 2011 είναι στην αρχή του Κριού και πέφτει πάνω στο υπό σχηματισμό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Και αυτή η ένδειξη δεν έχει να κάνει μόνον με συγκρούσεις εντός η εκτός του Δημαρχιακού μεγάρου. Την περασμένη χρονιά με μια ...απλή αντίθεση Άρη-Κρόνου ο Ηλίας Ψινάκης είχε κινδυνέψει σοβαρά όταν η πολυτελής πόρσε του έγινε ...παλιοσίδερα. Τα «χουνέρια» που μπορούν να σκαρώσουν είτε ο Ουρανός, είτε ο Πλούτωνας είναι πολύ περισσότερο κρίσιμα και επικίνδυνα, αφού στο μενού των δύο πλανητών συμπεριλαμβάνονται από αεροπορικά ατυχήματα μέχρι τρομοκρατικές επιθέσεις. Δυστυχώς η άγνωστη ώρα γέννησης του Έλληνα μάνατζερ δεν βοηθά σε ένα πιο ακριβή προσδιορισμό των γεγονότων, σε κάθε περίπτωση πάντως καλού-κακού ας ...προσευχηθούμε. God save Elias!
Γιάννης Ριζόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan