Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τα τρελά έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κατά τα άλλα, Μπαρόζο και οι συν αυτώ ζητούν περικοπές

Χρήματα για την κατασκευή κέντρου περίθαλψης σκύλων που δεν χτίστηκε ποτέ.
Οικονομική ενίσχυση στον Βασιλιά της Σουηδίας για να διατηρήσει τα βασιλικά κτήματα. Αμύθητα ποσά για τις λιμουζίνες με τις οποίες κυκλοφορούν οι Επίτροποι στο Λουξεμβούργο. Λεφτά για να αναπτύξουν οι αγρότες στο Τιρόλο τους «δεσμούς» τους με το φυσικό περιβάλλον και ποσά για την προώθηση της μουσικής Hip – Hop στην Ευρώπη. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα 50 παραδείγματα αλόγιστης σπατάλης κοινοτικών πόρων, που προκαλούν τον Ευρωπαίο φορολογούμενο σε μια εποχή που οι περικοπές και η ύφεση αποτελούν την «επωδό» για τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Λίγο πριν την συζήτηση για την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού, οι τεράστιες σπατάλες των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε, έρχονται να καταδείξουν την εξωφρενική διαχείριση κοινοτικών πόρων από τα ίδια τα όργανα της Ένωσης, τα οποία δεν διστάζουν, εν καιρώ κρίσης, να ξοδέψουν 900.000 ευρώ για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με γήπεδο γκολφ, στο οποίο φιλοξενούνται οι κορυφαίοι ηγέτες της Ένωσης, ανάμεσα στους οποίους και η καγκελάριος Μέρκελ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να ξόδεψε .....
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε Μ.Μ.Ε στην Ανδαλουσία (;), για να διαφημίσει την ανάγκη αύξησης του κοινοτικού προϋπολογισμού!  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει 596 τηλεοπτικά σποτ, 126 ραδιοφωνικές διαφημίσεις και 40 έγχρωμες δημοσιεύσεις σε εφημερίδες της Ανδαλουσίας.

Μια από τις πλέον περίεργες δαπάνες που βαρύνουν τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, είναι η ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ οικονομική βοήθεια που δόθηκε στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά Κάρολο - Γουστάβο τον 16ο  της Σουηδίας, ως αντιστάθμισμα για τις απώλειες που κατέγραψε από τα προσωπικά του κτήματα!

Άλλα 5,1 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί στο «Foyer Europeen», ένα πολιτιστικό κέντρο στο Λουξεμβούργο, στο οποίο οι «ευρώ – πατέρες» μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τα Χάιλαντς της Σκοτίας!

Σε μια προσπάθεια να τιμήσουν δεόντως την «Ημέρα της Ευρώπης» που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξόδεψε 44.000 ευρώ μόνο σε κοκτέιλ και σάντουιτς. Το πλέον εντυπωσιακό της εν λόγω λίστας είναι όμως η χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ του κέντρου μελέτης Hip – Hop μουσικής στη Λιόν της Γαλλίας, με σκοπό να γίνει γνωστή η συγκεκριμένη μουσική σκηνή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα τεράστια ποσά που σπαταλά χωρίς κανένα έλεγχο η Ε.Ε., περιλαμβάνουν ακόμα επιχορηγήσεις στη Σικελία για ανύπαρκτες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες και παρέχουν επιχειρήματα σε όλους όσοι προσπαθούν να ματαιώσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση προτάσσοντας την παροιμιώδη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ως παντιέρα της ευρωπαϊκής αδυναμίας.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan