Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εκρηκτική ανάπτυξη - Κάθε λεπτό οι χρήστες του YouTube φορτώνουν 35 ώρες βίντεο

Βίντεο χρηστών του ΥouTube στο μουσείο Γκούγκενχάιμ στη Νέα Υόρκη
Βίντεο χρηστών του ΥouTube στο μουσείο Γκούγκενχάιμ στη Νέα Υόρκη 


Το YouTube ανακοίνωσε ότι περίπου 35 ώρες βίντεο φορτώνονται κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του, δύο φορές περισσότερο απ'ότι πριν από δύο χρόνια και με σημαντική επιτάχυνση από τις αρχές του έτους.

Τον Μάρτιο, το YouTube είχε περάσει το όριο των 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό και τώρα η ιστοσελίδα έχει θέσει μια νέα πρόκληση για τους χρήστες της: να ξεπεράσουν το όριο των 48 ωρών βίντεο ανά λεπτό....


Ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντος του YouTube, Χάντερ Γουόκ, δήλωσε ότι «αν τρία από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει εκπομπές 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, επί 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει τόσα προγράμματα, όσα φορτώνονται στο YouTube σε 30 ημέρες».

Στο μπλογκ του YouTube, ο κ.Γουόκ υποστηρίζει ακόμη ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στο γεγονός ότι η μέγιστη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού βίντεο έχει αυξηθεί από 10 έως 15 λεπτά, και στη δυνατότητα να φορτωθούν ταινίες που γυρίστηκαν σε κινητό τηλέφωνο.

Η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2005 αρχικά μια απλή πλατφόρμα για την ανταλλαγή του ερασιτεχνικών βίντεο ενώ τον επόμενο χρόνο εξαγοράστηκε από τη Google για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάθε μήνα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο και μεταδίδει όλο και περισσότερα βίντεο επαγγελματικού περιεχομένου, τα οποία είναι συνήθως μεγάλης διάρκειας.

Τον περασμένο μήνα η Google εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση κατά 50% σε διάστημα ενός έτους του αριθμού των παρακολουθήσεων των επί πληρωμή βίντεο, τα οποία καλύπτονται από τη διαφήμιση, στα 2,5 δισεκατομμύρια την εβδομάδα. Συνολικά, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας βλέπουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan