Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Bloomberg: «Πρωτιά» Ελλάδας για χρεοκοπία

Νέο δημοσίευμα του Bloomberg για την Ελλάδα: Το 71% των επενδυτών πιστεύει ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει.

Το ειδησεογραφικό και οικονομικό πρακτορείο φιλοξενεί τα αποτελέσματα παγκόσμιας ψηφοφορίας 1030 επενδυτών και αναλυτών οι οποίοι σε ποσοστό 71% λένε πως είναι πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας έναντι 67% του περασμένου Σεπτέμβρη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία παρουσιάζει σήμερα το πρακτορείο, δείχνουν ότι το 51% των επενδυτών θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της Ιρλανδίας - ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε τον περασμένο Ιούνιο - έναντι 42% που τη θεωρούν απίθανη.

Ποσοστό 38% απαντά ότι είναι πιθανή η χρεοκοπία της Πορτογαλίας έναντι 36% τον Σεπτέμβριο.  Πιο αισιόδοξοι είναι οι επενδυτές για την Ισπανία, καθώς το 71% θεωρεί απίθανη τη χρεοκοπία της από 65% τον Σεπτέμβριο.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η Ιρλανδία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει, λέγοντας ότι δεν κατανοούν πως λειτουργεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν οι χώρες που χρειάζονται βοήθεια. "Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε χώρας να ζητήσει βοήθεια, αν τη χρειάζεται", είπε ο κ. Σόιμπλε.

Πριν από λίγες ημέρες το Bloomberg φιλοξενούσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αργεντινή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι η Ελλάδα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan