Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΕ: 300.000 νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Μέσα σε μια 10ετία χάρη στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στη Γερμανία, δημιουργήθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 θα φτάσουν τις 500.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα εν λόγω στοιχεία παρουσίασε το μέλος του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Hans-Josef Fell, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Fell στην ομιλία του με θέμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – μια ευκαιρία για την Ελλάδα την εποχή της οικονομικής κρίσης», επισήμανε ότι από το 2000 που ψηφίστηκε ο νόμος για τις ΑΠΕ, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας βασίζεται σε αυτές.

«Το 2000, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τις ΑΠΕ κάλυπτε το 6% της ζήτησης, το 2009, το 16,3% και σήμερα καλύπτει το 17%. Ευελπιστούμε ότι ως το 2030, θα πετύχουμε την πλήρη κάλυψη των αναγκών από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε την κρίση που απειλεί όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα, ολιστικά και όχι να προτείνουμε μόνο φαινομενικές λύσεις που βλέπουμε σε συνόδους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μακροπρόθεσμα εξασφαλίζουν λογικό κόστος ενέργειας, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, δίνουν ώθηση στην οικονομία, αναπτύσσονται νέες υψηλές τεχνολογίες, ενώ σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan