Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Συνέλαβαν ανεμοπτεριστή που έβγαζε φωτογραφίες!

Ένα απίστευτο περιστατικό, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, και, συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ρεπόρτερ». Απλές λήψεις φωτογραφιών από αέρος ανεμοπτεριστή, προκάλεσαν συναγερμό και κινητοποίηση στην τοπική αστυνομία. Όλα συνέβησαν όταν ο ανεμοπτεριστής –όπως προέκυψε εκ των υστέρων- θέλησε την Παρασκευή να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι, που δεν είναι άλλο από τη λήψη αεροφωτογραφιών.
Ο Έλληνας μεσήλικας φωτογράφος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Ρεπόρτερ», θέλησε να φωτογραφήσει το....
νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Χάραμα», που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή, το οποίο, αναμφίβολα, αποτελεί εδώ και χρόνια το νυχτερινό «στολίδι» της περιοχής. Αυτό, λοιπόν, θέλησε να απαθανατίσει από αέρος μέσω του φακού του ο φωτογράφος.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο ανεμοπτεριστής εθεάθη από κατοίκους να περιίπταται κάποια στιγμή πάνω από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και ειδοποίησαν τις Αρχές, καθώς θεώρησαν ότι φωτογράφιζε τους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος.
Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση, καθώς, σύμφωνα και με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από αστυνομικά τμήματα, στρατόπεδα, όπως επίσης και από σωφρονιστικά ιδρύματα.
Για το συμβάν ενημερώθηκαν και οι υπεύθυνοι των φυλακών, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο φωτογράφος συνελήφθη από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Εκεί φέρεται να υποστήριξε ότι «απλά και μόνο τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τη λήψη φωτογραφιών από αέρος, μιας και έχω τη δυνατότητα να πετάω με ανεμόπτερο. Δεν είχα κανένα σκοπό να φωτογραφίσω τις φυλακές». Βέβαια, η αστυνομία για να σιγουρευτεί απολύτως, του εξέτασε και τη φωτογραφική μηχανή και δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό, με αποτέλεσμα ο συλληφθείς να αφεθεί ελεύθερος.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan