Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Να που χάθηκαν τα λεφτά


Την εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χρησιμοποίησε χθες ο Γ. Παπανδρέου ως παράδειγμα για να υποστηρίξει ότι «λεφτά υπήρχαν αλλά σπαταλήθηκαν, όπως στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης, και μετατράπηκαν σε χρέη και ελλείμματα».
Ο πρωθυπουργός...
επισκέφθηκε τον οργανισμό ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών, που χρησιμοποιεί πλέον το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και είπε ότι με αυτό μπορεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και 50%. Υποστήριξε ακόμα ότι αν όλα όσα γίνονται σήμερα είχαν γίνει πριν από χρόνια δεν θα υπήρχαν ελλείμματα και χρέη κι ούτε θα περικόπτονταν μισθοί και συντάξεις.

Επιτέθηκε και στα άλλα κόμματα, ιδίως της Αριστεράς, που δεν ψήφισαν το σύστημα. Αναρωτήθηκε «αν οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται προοδευτικές και φιλολαϊκές λένε όχι σε ένα μέτρο που χτυπάει τα μεγάλα συμφέροντα και που εξοικονομεί χρήματα του λαού για το σύστημα υγείας και τα ταμεία, δεν ξέρω πού θα πούνε το ναι».

Ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εξέφρασε τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Οπως είπε, μέσα στο 2010 η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα ασφαλιστικά ταμεία θα φτάσει το 28%, που σημαίνει μια εξοικονόμιση 100.000.000 το μήνα. Υπογράμμισε ότι σχεδόν το σύνολο των γιατρών και των φαμακοποιών του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν συμβληθεί με το νέο σύστημα και τόνισε ότι, από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, το κόστος μειώνεται μέχρι και 50%.

Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι όση και στην Ισπανία με τον πενταπλάσιο πληθυσμό. «Εκεί πήγαιναν τα λεφτά», είπε και τόνισε ότι αυτή η δαπάνη από το 1,5 δισ. ευρώ που ήταν το 2003 έφτασε τα 5,2 δισ. ευρώ το 2009.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan