Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απιστία: 10 λόγοι που οι γυναίκες συγχωρούν τους άντρες


Φοβάται να μείνει μόνη της, πιστεύει ότι θ' αλλάξεις ή απλά σ' αγαπάει. Είναι μόνο μερικοί από τους λόγους θα την κάνουν να συγχωρήσει την απιστία σου.
Στατιστικά και μόνο να το δεις οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο μυαλό της και την ωθεί να μην σ' αφήσει!

Αποτυχία


Είναι μια λέξη που δεν θέλει να υπάρχει στη ζωή της και πόσο μάλλον στα ερωτικά της. Το να μην σε δεχτεί θα είναι σαν να παραδέχεται ότι η σχέση σας και η αγάπη σας απέτυχε. Έτσι προτιμά να ξαναπροσπαθήσει και μάλιστα να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κολλήσει το γυαλί.


Ο φόβος του αγνώστου


Είναι μαζί σου πολύ καιρό, έχει δεθεί και έχει μάθει να ζει μέσα στη σχέση σας. Το να σε αφήσει και να επιστρέψει σε μια κατάσταση πολύ μακρινή για εκείνη την φοβίζει. Και αυτό που τη φοβίζει ακόμα περισσότερο είναι το πώς θα είναι να ζει χωρίς εσένα. Έτσι προτιμά να μείνει σε κάτι που γνωρίζει, έστω κι αν είναι λάθος, από το να αντιμετωπίσει το άγνωστο.


Πιστεύει ότι θ' αλλάξεις


Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει. Στο γυναικείο της μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει και να συνδυάσει τα κομμάτια σου. Πως γίνεται δηλαδή αυτός που την φροντίζει και δείχνει με κάθε τρόπο τη νιώθει για εκείνη να είναι ο ίδιος άνθρωπος που την κεράτωσε. Κι αυτό την κάνει να πιστέψει ότι θ' αλλάξεις, ότι δεν θα ξαναγίνει και ότι θα γίνεις πάλι αυτός που την φροντίζει και την αγαπάει.


Χαμηλή αυτοεκτίμηση


Οι γυναίκες που δεν ξέρουν τι αξίζουν είναι αυτές που συνήθως συγχωρούν την απιστία. Δεν τους ενδιαφέρει ο εαυτός τους, δεν έχουν εγωισμό και έτσι μπαίνουν στη διαδικασία να ξεχάσουν γρήγορα την απιστία, να σε δικαιολογήσουν απλά γιατί φοβούνται ότι δεν πρόκειται να βρουν κάτι καλύτερο. Θέλεις μια τέτοια γυναίκα δίπλα σου;



Είσαι δικός της


Μπορεί να έχει πληγωθεί από την απιστία σου αλλά ακόμα είσαι δικός της. Και δεν μιλάμε μέσα στη σχέση, αλλά μέσα στο μυαλό της είσαι κτήμα της. Δεν μπορεί να δεχτεί ή ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμη να σε «ανακυκλώσει» και να σε αφήσει στα χέρια μια άλλης γυναίκας. Το να μείνει μαζί σου, όσο αρρωστημένο κι αν ακούγεται, είναι ο τρόπος της να υποστηρίξει το φρούριο της.


Κολώνα του σπιτιού


Και όχι δεν είσαι εσύ αλλά εκείνη. Αν νιώθει ότι αυτή είναι που στηρίζει τη σχέση σας, το να σε αφήσει είναι δύσκολο. Κι αυτό συμβαίνει της περισσότερες φορές όταν υπάρχουν παιδιά. Έχοντας οικογένεια νιώθει ότι έχει να σκεφτεί και άλλους, όχι μόνο τον εαυτό της, κι έτσι δεν σε χωρίζει για να μην πέσει σ' εκείνη το βάρος της διάλυσης της οικογένειας.


Ιστορία μου, αμαρτία μου


Αν είναι πολύ καιρό μαζί σου και είναι και λίγο συναισθηματική, είναι πολύ δύσκολο να σε αφήσει. Αυτό που σκέφτεται είναι το παρελθόν σας και όλα όσα έχετε μοιραστεί. Τη δική σας ιστορία από το πρώτο ραντεβού μάλιστα. Και προτιμά να μείνει μαζί σου παρά να σ' αφήσει και να επιστρέψει στη μοναξιά της, εγκαταλείποντας ότι έκανε για να είναι μαζί σου.


Οικονομική στήριξη


Κι όμως υπάρχουν ακόμα γυναίκες που στηρίζονται οικονομικά στον σύντροφό τους. Μπορεί να μην σου αρέσει να σε βλέπει σαν πενηντάευρο, αλλά πολλές φορές αυτός είναι ο λόγος που απατημένες γυναίκες δεν εγκαταλείπουν τους συντρόφους τους. Γιατί να μείνει μόνη της, να ξεβολευτεί άμα τα έχει όλα έτοιμα; Επειδή την απατάς; Δεν είναι τόσο ισχυρό για εκείνη.


Επενδύσεις


Αυτό έχει να κάνει τόσο με συναισθήματα, όνειρα, χρόνο και χρήματα. Ότι κι αν έχει επενδύσει στη σχέση σας δεν θέλει να το εγκαταλείψει. Έτσι επιλέγει να μείνει και να «δουλέψει» για ότι επένδυσε σ' εσένα από το να φύγει και να νιώσει ότι τα χάνει όλα.


Δυνατά αισθήματα


Αν ρωτήσεις γυναίκες που δέχτηκαν την απιστία η πιο κοινή απάντηση που θα λάβεις είναι «μα τον αγαπάω». Ακούγεται ρομαντικό και ουτοπικό σ' εσένα αλλά είναι αλήθεια. Τις περισσότερες φορές θα το δεχτεί απλά γιατί νιώθει πολύ δυνατά πράγματα για σένα. Στο χέρι σου λοιπόν είναι αν θα το εκτιμήσεις ή όχι.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan