Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

"OI ΕΚΛΟΓEΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Το σύνολο των αυστραλιανών Mέσων Eνημέρωσης αναφέρεται στην υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων με στόχο πρεσβείες στην Αθήνα, τον Πρόεδρο της Γαλλίας και την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Σε όλες τις αναφορές επισημαίνεται ότι η νέα απειλή της τρομοκρατίας γίνεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, σε μια περίοδο κοινωνικής δυσφορίας, μετά από τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση.

Επίκεντρο της σχετικής ειδησεογραφίας είναι το παγιδευμένο δέμα με παραλήπτη την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ, η απόπειρα αποστολής δέματος με εκρηκτικό μηχανισμό προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, η έκρηξη που σημειώθηκε έξω από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα, η ανάφλεξη παγιδευμένου δέματος στην πρεσβεία της Ρωσίας και ο εντοπισμός και εξουδετέρωση άλλων παγιδευμένων δεμάτων από την ελληνική αστυνομία.

Τα ΜΜΕ της χώρας σημειώνουν ότι δεν υπήρξαν τραυματίες - με εξαίρεση τον ελαφρύ τραυματισμό μιας υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών - και επισημαίνουν τη σύλληψη δύο ανδρών και τις υπόνοιες σύνδεσης της υπόθεσης με αριστερούς εξτρεμιστές. Παραθέτουν δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα περί αυξημένων μέτρων ασφαλείας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος καταδίκασε τις απόπειρες και επαίνεσε την αντίδραση της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan