Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ:«Ονούρ, ρίξε µας µια µατιά» από ξελιγωμένες ανεγκέφαλες στο Ζάπειο - Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΣΤΙΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ

ΞΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Πανζουρλισµός. Στο Ζάππειο θαυµάστριες του τούρκου πρωταγωνιστή δεν κρατήθηκαν και διέκοψαν τη συνέντευξη του Χαλίτ Εργκέντς και της Μπεργκιζάρ Κορέλ για να φωτογραφηθούν µαζί τους.
Εγινε του... Ονούρ. Ως το Ζάππειο ταξίδεψε από τη Σπάρτη η 78χρονη Σταυρούλα Καραγκιουλέ για να δει από κοντά τον κατά κόσµον Χαλίτ Εργκέντς και την Μπεργκιουζάρ Κορέλ. Ε κι ο Εργκέντς σηκώθηκε συγκινηµένος και χειροφίλησε την ηλικιωµένη θαυµάστριά του. Βλέµµατα γεµάτα αγωνία, λαχάνιασµα, κοφτές κινήσεις και απότοµες αλλαγές κατεύθυνσης. Στόχος, ένας: ο Ονούρ και η Σεχραζάτ. Αλλά κυρίως ο Ονούρ, δηλαδή ο Χαλίτ Εργκέντς.


Χαµός. Για ένα βλέµµα, για µια πόζα µαζί στη φωτογραφική µηχανή ή το κινητό. Το αυτόγραφο, εισιτήριο για πτήση στα ουράνια. «Με το µωρό, µε το µωρό. Α photo with the baby» έλεγε ασθµαίνοντας η 18χρονη Γκοάρ Χεµτσιάν, που έβγαλε για βόλτα µε το καρότσι την µόλις ενός έτους αδελφή της Μελίνα βοηθούσε και η λιακάδα και έφτασε ώς το Ζάππειο για να απαθανατίσει εκείνους που την κάνουν να σπαράζεικάθε βράδυ από τις τηλεσυχνότητες του Αntenna. Αγχος και χαρά µαζί.
«Είστε πολύ δηµοφιλείς. Η κυρία από εδώ ήρθε από τη Σπάρτη τρεις ώρες δρόµο για.... να σας δει από κοντά», φώναξε ένα µέλος του φαν κλαµπ που έχει στηθεί στο facebook, µε 6.000 και πλέον µέλη, για τη σειρά «Χίλιες και µία νύχτες». Η κυρία ήταν η Σταυρούλα Καραγκιουλέ, 78 ετών. Πήρε το λεωφορείο το πρωί και ανέβηκε στην Αθήνα για να γνωρίσει τον Ονούρ και τη Σεχραζάτ. Κι εκείνοι, στη – γνωστή αίθουσα συνεντεύξεων του Ζαππείου, σηκώθηκαν όρθιοι για να τη χαιρετήσουν, να την αγκαλιάσουν (ο Εργκέντς της φίλησε το χέρι) και να φωτογραφηθούν µαζί της.

«Ελεγα στην ξαδέλφη µου, Φωτούλα, να µε πας στην Τουρκία να τους δω,(σ.σ. και να σ' αφήσουμε εκεί μόνιμα προσθέτουμε εμείς)
για αστείο. Δεν το πίστευα όταν µου τηλεφώνησε χθες (σ.σ.: προχθές) για να µου πει πως ο Ονούρ και η Σεχραζάτ θα είναι σήµερα (σ.σ.: χθες) στην Αθήνα», έλεγε συγκινηµένη η κ. Καραγκιουλέ, που συνοδευόταν από την κόρη της.

Για ένα τέταρτο της ώρας οι δύο τούρκοι ηθοποιοίχάθηκαν από το οπτικό πεδίο µας. Βρίσκονταν σεασφυκτικό κλοιό θαυµαστριών, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Μέχρι και συνεργείο από το ΤRΤ, τη δηµόσια τουρκική τηλεόραση, κάλυψε την επίσκεψη. (σ.σ. πριν η μετά επισκέφτηκε τη Θράκη;)
Περιχαρής η Πίστη Κωνσταντινίδου, από τη Θεσσαλονίκη, που κατάφερε να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τους ηθοποιούς που την κάνουν νακλαίει κάθε βράδυ. Αν της έλεγαν ότι κέρδισε το ΛΟΤΤΟ µπορεί να µη χαιρόταν τόσο. «Ετυχε να έχω πάρει άδεια από τη δουλειά µου. Ε, µόλις έµαθα ότι έρχονται η Μπεργκιζάρ Κορέλ και ο Χαλίτ Εργκέντς, πήρα το πρώτο αεροπλάνο και ήρθα. Θα φύγω µε το βραδινό». Πώς το λέει το τραγούδι; «Μια µατιά σου µόνο φτάνει αεροπλάνο να µε κάνει». Εβέτ!(σ.σ. έτσι...μάθετε και λίγα τουρκικά στο λαό...μπορεί να γίνουν και θαμώνες κανενός τζαμιού μεθαύριο...να μην ξέρουν να συννενοηθούν;)
Με µια οκτάµετρη, κατάµαυρη λιµουζίνα κατέφθασαν στο Ζάππειο οι πρωταγωνιστές της σειράς «Χίλιες και µία νύχτες». Οι... Ονουρίτσες κάθε ηλικίαςξεροστάλιαζαν στα σκαλιά για να δουν εκείνον που τις κάνει να βαλαντώνουν στο κλάµα
Ολες γνωρίζονται από καιρό, αλλά πρώτη φορά χάρη στον Ονούρ και τη Σεχραζάτ συναντήθηκαν και συστήθηκαν από κοντά. Μέχρι τώρα τα έλεγαν από το facebook. «Εγώ είµαι η Εlena του facebook...». Ακολουθούσαν οι συστάσεις µε τα προφίλ στο facebook και µετά µε τα κανονικά ονόµατά τους.

Με µια οκτάµετρη, κατάµαυρη λιµουζίνα κατέφθασαν στο Ζάππειο οι πρωταγωνιστές της σειράς «Χίλιες και µία νύχτες». Οι... Ονουρίτσες κάθε ηλικίαςξεροστάλιαζαν στα σκαλιά για να δουν εκείνον που τις κάνει να βαλαντώνουν στο κλάµα. «Εκανα τον άντρα µου να το βλέπει και εκείνος», έλεγε η Μαρία Πάγγα. Δεν σηκώνει και πολλά για τη σειρά. «Εννέα µε έντεκα κάθε βράδυ στο σπίτι επικρατεί απόλυτη ησυχία.Στο κινητό έχω φωτογραφία του Ονούρ, αντί του άντρα µου. Τι µου συζητάς». Εχει δει τη σειρά λέει και φωτίζεται το πρόσωπό της από το Μακεδονία ΤV και τονΑntenna.
Κρέµονταν από τα χείλη του. Δύο φίλες ακούνε από ακουστικά τη µετάφραση όσων λέει ο «Ονούρ τους» και παράλληλα καταγράφουν µε το κινητό τη συνέντευξη του ηθοποιού
Φανατική της σειράς και η Σάρα Μπόγρη, το πρόσωπο της οποίας επίσης έλαµπε από χαρά. Λίγο πριν είχε εξασφαλίσει αυτόγραφα όχι µόνον για εκείνη αλλά για φίλες και συναδέλφους της. Κι εσείς µε άδεια; «Ως ξενοδοχοϋπάλληλος έχω συγκεκριµένα ρεπό, αλλά όταν έµαθα ότι θα είναι στην πόλη ο Εργκέντς και η Κορέλ κανόνισα και άλλαξα το ρεπό µου. Με πολύ κόπο και βάσανο είµαι σήµερα εδώ». Χαλάλι...

Αισθάνομαι λίγο Ελληνίδα


«Καλέ είναι πιο καλή από κοντά. Καµία σχέση µε την τηλεόραση», σχολίαζαν δύο κορίτσια για την Μπεργκιζάρ Κορέλ. «Ωραίο ζευγάρι», παρατηρούσαν κάποιες άλλες µόλις οι δύο τούρκοι ηθοποιοίαποβιβάστηκαν από την απαστράπτουσα µαύρη λιµουζίνα, συνοδευόµενοι από τον τούρκο πρεσβευτή Χασάν Γκουγκούς (σ.σ. θα κάνουν γερή μπάζα από τον τούρκο πρέσβη για την "δουλειά" που εξετέλεσαν) που τους είχε προσκαλέσει µε τη σειρά του στην Αθήνα µε αφορµή την εθνική γιορτή της γείτονος.
Στο περιστύλιο του Ζαππείου, αργότερα,Ελληνίδες, φανατικές του σίριαλ «Χίλιες και µία νύχτες», θαυµάστριες του Ονούρ και της Σεχραζάτ,έδιναν συνέντευξη στην κάµερα της τουρκικής τηλεόρασης.
«Εχω συγγενείς πρόσφυγες. Πέρασαν πολλά και δεν ήθελα ποτέ να ακούσω για την Τουρκία. Η σειρά µε έκανε να αλλάξω γνώµη. Θέλω να ταξιδέψω στη χώρα σας»,δήλωνε µια θαυµάστρια στο συνεργείο της ΤRΤ.

«Μοιάζουµε». Το είπε και ο Εργκέντς. «Οιγείτονες, λέµε στην Τουρκία, τον καφέ και το αλάτι έχουν ανάγκη να τα µοιραστούν».(σ.σ. ειδικά τώρα έχουν ένα Αιγαίο να μοιράσουν... η προπαγάνδα έπιασε τόπο)
«Η µάνα µου είναι από την Κρήτη»,(σ.σ. μήπως είναι από αυτές που πήγαν για να διεκδικήσουν και περιουσίες;) έλεγε η λυγερόκορµη Κορέλ. «Εποµένως αισθάνοµαι κι εγώ λίγο Ελληνίδα.(σ.σ.όσο κι εμείς αστροναύτες) Είµαι εδώ και δεν νιώθω ξένη, αλλά µία από εσάς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan