Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

«ΓΙΑΛΑΤΖΙ» ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Εκτός από την ανεξαρτησία του, τις ελπίδες και την υπομονή του, ο Ελληνικός λαός, έχει απολέσει και ένα μεγάλο μέρος, του εισοδήματος του.
Είτε με τις περικοπές του μισθού του, είτε με την συνεχώς ανερχόμενη ακρίβεια των αγαθών ….
Μια αισχροκέρδεια, κάποιων πολυεθνικών κυρίως, που την υποθάλπει η ανικανότητα της κυβέρνησης, στο να μπορέσει να τους ελέγξει, η επιτέλους, να τους κλείσει, για να δουλέψει πλέον πιο υγιώς, η αγορά ….
Βέβαια …ουτοπία να............ περιμένει κάποιος τέτοια λεβεντιά, από μια κυβέρνηση που την απαρτίζουν … γλωσσομαθείς ! , που άλλο πια από το ‘’yes men’’ δεν γνωρίζουν … Ίσως και το … ‘’yes lady’’ όταν απευθύνονται στην Μερκελ . Άνθρωποι άτολμοι έως δειλοί, που αφήνουν να μας γελοιοποιεί όλη η … αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής λαμογιας . Να μας στραγγίζουν, αυτοί που από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μας ταλανίζουν, με τις παρεμβάσεις τους, πάνω στην εθνική μας ανεξαρτησία …. Θέλοντας να το παίξουν … εξουσιαστές και αρχι-ευρωπαίοι, μα εισπράττοντας πάντα, από μας το πρώτο … συνθετικό της λέξης .
Τώρα γιατί ρε γαμώτο, με τέτοια ατολμία, με τέτοια δουλοπρέπεια, καθόμαστε και απολογούμαστε, με τον ανακριτικό προβολέα να σημαδεύει την μάπα μας ; Γιατί θα πρέπει κύριε Πρωθυπουργέ να ‘’στηνόμαστε’’ με την πλάτη στον τοίχο, σ’ αυτούς που ακόμα μας χρωστανε τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την μια ακόμα καταστροφή που μας προξένησαν τότε ; Γιατί αφήνεις Πρωθυπουργέ, να εγκαλούμεθα, από αυτούς που μας δάνειζαν, για να μας τα ξαναπαίρνουν πίσω στο ακέραιο ; Με τους τόκους που μας βαζανε και με τα παλιά όπλα που μας πουλούσαν . Που μας υποχρέωναν δηλαδή να αγοράζουμε ….
Όπλα παλιάς τεχνολογίας, η όπλα κατεστραμμένα και υποβρυχια γερμένα, και εμείς … σιωπή Μούγκα , μη χαλασουμε τις σχεσεις μας ….
Που μας έχουν οδηγήσει Πρωθυπουργέ, αυτές οι σχέσεις ; Και για πόσο ακόμα θα τα κατεβάζουμε, για να μην χαλάσεις εσύ τη σχέση σου με την Μερκελ και τη λέσχη ‘’Μπιντελμπεργκ’’ ;
Μήπως πια ήρθε ο καιρός να σταματήσουμε να κάνουμε τις κότες ; και να τους δείξουμε … αυτά που έχουν τα … κοκόρια και κάνουν τη διαφορά, από τις κότες ;
Γιατί εσύ μπορεί να θες Πρωθυπουργέ να κανείς τον καλό στους ευρωπαίους, όταν όμως αυτοί σαν λαό μας γράφουν … στο δεύτερο συνθετικό της λέξης (Ευρω-παιος) εμείς τότε τι πρέπει να κάνουμε ;
Είναι ερώτημα κρίσης . Μπαίνεις παρακαλώ στον κόπο να μας απαντήσεις ;
Γιατί θεωρώ πως κουραστήκαμε να το παίζουμε τόσο πια … ευρωπαίοι .
Να κάνουμε λίγο τους Βλάχους ;
Γιατί που ξέρεις ; Αν μας κάτσει ;





Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan