Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Παράνομες εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Στον εισαγγελέα η υπόθεση εγγραφών κοινοτικών πολιτών

Αμφισβητείται η νομιμότητα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών πολιτών σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις στο δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με το πόρισμα της διενεργηθείσας ΕΔΕ, που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ύστερα από εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών,..

«από τον έλεγχο αυτόν προκύπτει ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, αιτήσεις - δηλώσεις ευρωπαίων πολιτών, που εντοπίστηκαν στο αρχείο του δήμου Αθηναίων, βάσει των οποίων έγιναν οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν συμπληρώθηκαν, δεν υπογράφηκαν και δεν κατατέθηκαν στον δήμο Αθηναίων από τους ίδιους».

Σημειώνεται δε ότι «η συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, βάσει κοινής ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επιπλέον οι αναφερόμενες στις αιτήσεις - δηλώσεις, ως διευθύνσεις κατοικίας των ως άνω εκλογέων, που εντοπίζονται στην περιοχή Πετραλώνων, δεν είναι οι πραγματικές».

Επίσης, αναφέρεται ότι «οι εν λόγω αιτήσεις συμπεραίνεται ότι συμπληρώθηκαν, υπογράφηκαν και κατατέθηκαν στον δήμο Αθηναίων από τρίτους και παρά ταύτα έγιναν δεκτές από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων».

Μετά τη σχετική αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η έκθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και τον συσχετισμό τους.

Τέλος, η έκθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ήδη στον δήμαρχο Αθηναίων για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των υπευθύνων υπαλλήλων του δήμου.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan