Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Από στρίγγλα αρνάκι: 8+1 τρόποι να την ηρεμήσεις όταν έχει τα νεύρα της

Φωνές, καβγάδες, νευρά. Άλλες φόρες φταις, άλλες πάλι, όχι αλλά εσύ την πληρώνεις στο τέλος. 8+1 μικρά μυστικά θα την καλμάρουν στο λεπτό και θα κερδίσεις πίσω την ησυχία σου.

Μην παίξεις το παιχνίδι της

Ό,τι κι αν γίνει μην νευριάσεις. Θα τσαντιστεί ακόμα περισσότερο γιατί θα νιώθει ότι τσακώνετε μόνη της, αλλά και να τσακωθείς τι θα βγάλεις; Αν νιώθεις να χτυπάς κόκκινο μέσα σου, σκέψου θετικά και λέγε στον εαυτό σου ότι δεν θα της επιτρέψεις να σε...

τσαντίσει. Μπορεί να ευθύνεσαι εσύ για το πρόβλημα, αλλά σίγουρα δεν φταις για την ψυχολογική και συναισθηματική της φόρτιση.

Μην ρίχνεις λάδι στη φωτιά

Εσείς οι άντρες το έχετε όταν τσακώνεστε να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα. Ακόμα κι αντα επιχειρήματά σου είναι σωστά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να της δώσεις τρόφη για να τσακωθείτε και για άλλα πράγματα. Κι εδώ έρχεται η φράση «και μιας και το ανέφερες» και γκαζώνει κι άλλο. Οπότε μην το αναφέρεις καν.

Παραδέξου τα λάθη σου

Αν η αιτία του τσακωμού είναι ένα δικό σου λάθος, τότε απλά παραδέξου το. Μην προσπαθείς να βγεις από πάνω. Ξέρεις πολύ καλά ότι και δίκαιο να έχεις θα τα φέρει από δω, θα τα φέρει από κει κι εκείνη θα βγει από πάνω… πάλι. Μην το κάνεις όμως μ’ ένα καταδεκτικό τρόπο. Θα πιστέψει ότι το παραδέχεσαι μόνο και μόνο για να γλιτώσεις τον καβγά κι εκεί ετοιμάσου για δεύτερο γύρο.

Να είσαι καλός ακροατής

Αν το ξέσπασμά της δεν έχει να κάνει μ’ εσένα( βέβαια αν έχει νεύρα σ’ εσένα θα καταλήξει πάλι) άλλα με νεύρα από τη δουλειά της ή με κάτι άλλο που την απασχολεί, τότε οφείλεις να την ακούσεις. Και μην μιλήσεις μέχρι να τελειώσει. Το γυναικείο ξέσπασμα είναι σαν τον οργασμό. Φωνάζει, φωνάζει και μετά γίνεται αρνάκι.

Κάνε ένα βήμα πίσω

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραδεχτείς κάτι για το οποίο σε κατηγορεί, εάν δεν συμφωνείς. Αλλά το να κατανοήσεις το σκεπτικό της θα της δείξει ότι σέβεσαι την προσωπικότητά της. Και αμέσως αυτό θα την καλμάρει. Έχε στο μυαλό σου ότι εκνευρίζεται ακόμη περισσότερο όταν νιώθει ότι κάτι είναι άδικο, εκτός ελέγχου ή αν νιώθει ότι δέχεται προσωπική επίθεση. Αν τ’ αποφύγεις όλα αυτά τότε θα έχεις το πάνω χέρι στους καβγάδες.

Δείξε ότι την προσέχεις

Ακόμα κι αν βαριέσαι απίστευτα εκείνη τη στιγμή να τσακωθείς, μην δείξεις ότι είσαι απών. Ρώτα την ερωτήσεις. Είναι το μαγικό φίλτρο των γυναικών. Μόλις αρχίσεις να τις κάνεις ερωτήσεις αμέσως θα καλμάρει, θα νιώσει ότι την προσέχεις, ότι ενδιαφέρεσαι ν’ ακούσεις κι άλλα από αυτά που έχει να πει και σε μεγάλο ποσοστό τον έχεις γλυτώσει τον καβγά.

Βγείτε έξω

Δεν σού είπα εκεί που αρχίζει να φορτώνει εσύ να της πεις να πάτε στα μπουζούκια, αλλά κάλλιστα μπορείς να της προτείνεις να πάτε μια βόλτα στο κοντινό παρκάκι. Αν έχετε και σκυλί είναι η καλύτερη δικαιολογία. Όχι ότι θα συγκρατηθεί επειδή θα είναι έξω, αλλά το περπάτημα θα την ηρεμήσει.

Μαγικές φράσεις

Πέρα από το μαγικό φίλτρο των ερωτήσεων, υπάρχουν και τρεις φράσεις- κλειδιά που θα την ηρεμήσουν στο λεπτό. «Ναι, συμφωνώ», «Έχεις δίκιο», «Συγνώμη». Τίποτα δεν θα την ηρεμήσει πιο γρήγορα από το να πάρεις το μέρος της. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείς, πιάσου από μια φράση της και συμφώνησε μ’ αυτήν. Το ίδιο κάνει για εκείνη.

Βάλε όρια

Οι ειδικοί λένε ότι δεχόμαστε την συμπεριφορά που ανεχόμαστε. Άρα αν θέσεις από την αρχή τα όρια στην συμπεριφορά της που μπορείς να ανεχτείς, στο μέλλον θα ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στους καβγάδες σας και μέχρι που αντέχεις να το τραβήξει.

men24.gr

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan