Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χιλιάδες γιατροί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν χιλιάδες γιατροί, που διαθέτουν μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, που περιέχουν ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει διερευνήσει από το Φεβρουάριο περιπτώσεις ιατρών που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία. Οι έλεγχοι απεκάλυψαν ότι 2.250 εξ αυτών διαθέτουν τεράστιες καταθέσεις στις τράπεζες, που φθάνουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Το ΣΔΟΕ εκτιμά ότι πίσω από αυτές τις καταθέσεις κρύβεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά αποτελούν προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών.
Τα αποτελέσματα των ερευνών της υπηρεσίας διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες, οι οποίες θα καλέσουν τους υπό έρευνα γιατρούς για να ελέγξουν πλήρως τα βιβλία τους. Επίσης, αναμένεται ότι θα τους επιβληθούν πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα, τα οποία υπολογίζονται πολύ περισσότερα από τα εισοδήματα που είχαν αποκρύψει.
 
newscode

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan